Slovenija
24468 ogledov

Toliko okužb je uvoženih, v tem okolju se okuži največ ljudi

Maske Anže Petkovšek Nošenje zaščitnih mask
V prejšnjem tednu smo v Sloveniji potrdili 1123 okužb z novim koronavirusom. To je 40 odstotkov več kot teden prej, kar je najvišja tedenska stopnja rasti, odkar je začelo število okužb znova naraščati.

Ob takem tempu rasti se število okuženih podvoji v dveh tednih, v tem tednu pa bi imeli ob nadaljevanju take rasti skoraj 1600 okuženih, torej 500 več.

Vse kaže, da se bo takšna rast nadaljevala, saj je bilo v ponedeljek potrjenih 46 odstotkov več okužb kot prejšnji ponedeljek.

Med tistimi, ki vedo, kje so se okužili, se jih največ okuži v družini, sledi zasebno druženje, organizirani dogodek in šele nato delovno mesto.

Na spodnjem grafu lahko vidite deleže v odstotkih. Kot je lepo razvidno, skoraj polovica okuženih ne ve ali pa noče povedati, kje so se okužili.

Kot lahko vidite na spodnjem grafu, je v primerjavi s časovnim obdobjem od 20. do 27. tedna, ko so se v Slovenijo vrnili okuženi maturanti, precej uvoženih okužb.

Če pogledamo deleže v odstotkih, je jasno, da je večina okužb lokalnih.

Daleč največ, skoraj pol vseh okužb je uvoženih s Hrvaške. Na področju nekdanje Jugoslavije se je okužilo skoraj 80 odstotkov vseh ljudi, ki vedo, da so se okužili v tujini.

Po dve okužbi sta bili uvoženi s Češke in iz Egipta, po ena pa iz Avstrije, Belgije, Bolgarije, Francije, Madžarske, Maroka in Uzbekistana. Te okužbe se v grafu skrivajo pod rubriko Drugo. Iz Nemčije je prišlo šest okuženih.

dezurni@styria-media.si

 

 

Komentarjev 45
  • joze95 15:52 18.avgust 2021.

    NEZNANO? pa je res mogoče imeti tako otopela uradnike, da vsako laž sprejmejo kot resnico. Teroristi, kolesarji vedno lažejo in se delajo neumne. NI NAPAKE!!!

  • becar 09:32 18.avgust 2021.

    Kakšen uvoz kaj bluzite imamo vendar PCT pogoj

  • rd2dmk2 09:23 18.avgust 2021.

    ljudje ali nočejo ali ne vedo kje so se okužili... mal pejte testirat cepljene, pa boste hitro najši v katerem grmu se skiva zajec..pa mal prašte une slavne starlete, ki tako rade se razkazujo na FB in IG kolk se ...prikaži veče kaj pct upošteva, al so jih že prepričal da se za c-19 tud dobi tabletka.