Slovenija
19 ogledov

TouchPad: HP obupal po nekaj mesecih

HP TouchPad. EPA
Proizvajalec računalniške opreme HP je naznanil, da ukinja linijo proizvodov na osnovi sistema WebOS.

Nedavno predstavljeni HP TouchPad, ki ga poganja WebOS in je veljal za zapoznel odziv na Apple iPad je tako, vsaj v zdajšnji obliki, že ukinjen. Prodajati so ga pričeli pred nekaj meseci.

HP je svoj tablični računalnik naznanjal že pred letom in pol, takrat v sodelovanju z Microsoftom. Naprava naj bi poganjali kar Windows 7. Od takrat je HP kupil podjetje Palm in prešel na njihov operacijski sistem WebOS.

S tem sistemom dal na trg nekaj pametnih mobilnikov, ki so ostali dejansko anonimni in TouchPad. Pred nekaj dnevi je na dan prišla informacija, da ima veliki ameriški trgovec Best Buy še polna skladišča te naprave, ki da se izjemno slabo prodaja.

Prihodnost tako ostaja še bolj pisana na kožo (eko)sistemoma Android in iOS. Nedavno je umik svojega sistema Symbian, ki je na mobilnih telefonih kraljeval dolga leta napovedala tudi Nokia. To je storila na račun Microsoftovega sistema Windows Phone, ki bo poganjal bodoče pametne telefone Nokie.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.