Slovenija
11 ogledov

Tovornjaki zapeljali med kopalce

Tovornjaki naj bi po besedah bralke pregnali kopalce. (Foto: Bralka) Žurnal24 main
Delavci so se na plažo Delfin s tovornjakom pripeljali kar med kopalce. Direktor tamkajšnjega hotela je priznal, da območja niso zavarovali.

Ogorčena bralka nam je poslala fotografijo delavcev, ki so se na začetku julija s tovornjakom pojavili na plaži Delfin, ki leži med Marino in Simonovim zalivom, in urejali dostop v morje, ne da bi kraj med izvajanjem dela zavarovali.

"Kopalci so dobesedno bežali in umikali brisače,"
je povedala bralka, ki se sprašuje, ali je to sploh dovoljeno.

Zakon pravi, da morata investitor in izvajalec upoštevati določilo, da se načrtovanje in izvedba posegov opravi na tak način, da so ti čim manj moteči, ter tako, da ohranijo ali celo izboljšajo gradbeno-tehnične in prometnovarnostne ter okoljevarstvene razmere. Tudi varnost pri delu je zakonsko predpisana, za njo pa so odgovorni vsi, ki so vključeni v izvedbo projekta tudi za ustrezno namestitev delavcev in shrambo gradbene opreme.

"Računali smo, da kopalcev ne bo"
Direktor Hotela Delfin Branko Simonovič je za zurnal24.si povedal, da je neurje na vhodih v morje odneslo približno 70 centimetrov proda in da so morali plažo nujno urediti. "Hočeš nočeš smo v petek okoli osme ure zvečer dovažali prod, saj v soboto tovornjaki niso smeli na cesto. Kopalce bi morali zavarovati, toda računali smo, da jih ob tej uri ne bo več," je priznal Simonovič, ki dodaja, da so z delom hiteli zgolj zaradi varnosti kopalcev.

 

"Želeli smo le, da bi bil dostop v morje takšen, kot je bil pred neurjem," pravi Simonovič. "Bi morali dovoliti, da se kdo poškoduje?" sprašuje Simonovič in priznava, da so naredili napako, ker so pred ureditvijo plaže kopalcem dovolili dostop do stopnic. "Mogoče bi lahko delo začeli eno uro pozneje, toda kopalci so kar čakali na plaži," pravi Simonovič.

"Saj imajo zastonj plažo"
Čeprav imajo kopalci pravico biti na plaži toliko časa, kot jim ustreza, pa jim Simonovič skoraj očita, da "imajo brezplačno plažo, prhe in stranišča" ter da "nimajo vedno prav". Pravi še "da so na plaži kar čakali, ko so videli prihajati tovornjake". Čeprav med delom območja niso zavarovali, pa Simonovič zatrjuje, da so za varnost kopalcev skrbeli delavci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.