Slovenija
40 ogledov

Tožilstvo v zadevi radarji umaknilo obtožnico zoper Kanglerja

Lokalne volitve v Mariboru Nino Verdnik
Tožilka je ugotovila, da razlogov za obtožnico proti nekdanjemu mariborskemu županu, ni.

Mariborsko tožilstvo je umaknilo obtožnico zoper Franca Kanglerja v zadevi radarji, ker je tožilka ugotovila, da razlogov za obtožnico ni, poroča časnik Večer. Kot še poroča časnik, so se "Kanglerju ob tem orosile oči". 

PREBERITE ŠE

Poleg nekdanjega mariborskega župana so bili v zadevi obtoženi še vodja mestnega urada za komunalo, promet in prostor Vili EisenhutTomaž Vrčko iz podjetja Iskra Sistemi ter direktor Inštituta za javno-zasebno partnerstvo Boštjan Ferk. Tudi proti njim je tožilka obtožnico umaknila. 

Tožilstvo je v obtožnici trdilo, da je bil javni razpis za prenovo semaforjev v Mariboru prirejen tako, da je bila kot najugodnejši ponudnik izbrana družba Iskra Sistemi, vrednost posla pa se je z začetnih 5,6 milijona evrov podražila na okoli 30 milijonov.

Komentarjev 15
  • Presvetli 13:41 26.januar 2016.

    Zabita si ti!Ne vem sicer zakaj ga zagovarjaš ampak on je kakorkoli obrneš za RADARJE KRIV IN KONEC!!Ne trabunjej brezveze,ker vsi vemo kam je pes taco molil pri tem poslu!Zanimivo,da pri nas noben velik ni nikol obsojen nekdo pa za ...prikaži več žemljo mora v zapor!Ne tumbaj,ker sem iz marpurga in točno vem zakaj se je šlo tukaj!Nakladaj ostalim kateri niso od tukaj! Ne zanimajo me nobene politične strani in tukaj nisem proti njemu zaradi politike temveč zaradi tega ,ker je hotel na nepošten način do zaslužka!Poleg tega sem nekolikokrat sedel v gostilnah naspram njega in ga poslušal kaj je klatil,pred radarji in po radarjih! Zato bodi raje tiho in ne blebetaj nečesa o čemer nimaš pojma ali pa ga namerno zagovarjaš!

  • dragec 23:02 25.januar 2016.

    NI KAJ, RES PRAVNA DRŽAVA

  • wester62 20:43 25.januar 2016.

    le koliko sena je moral prodati da je kupil tožilko in koliko mu je pri tem še ostalo od pokradenega da je vse podkupil.