Slovenija
10935 ogledov

Tri spletne trgovine, deset izdelkov. Kje je najceneje?

V primerjavi s prejšnjim mesecem so se podražili mesni izdelki.

Hrana se draži, proizvajalci so že pred časom napovedali, da bodo zaradi močno zasoljenih cen električne energije primorani ponovno naviti cene. Te se že odražajo tudi na policah trgovin.

Zato smo pregledali, koliko bi nas nakup desetih priljubljenih živil stal v vsaki od treh slovenskih spletnih trgovin s hrano. Zaradi boljše primerjave smo izbrali zgolj artikle blagovnih znamk, ki jih prodajajo v vseh treh trgovinah, zato nekaterih osnovnih živil (denimo kruh, surovo meso) ter živil, ki jih prodajalci prodajajo pod lastno blagovno znamko, nismo mogli umestiti na seznam.

Ugotovili smo, da bi bil nakup desetih izbranih živil v začetku meseca najbolj ugoden v Sparu. Opozoriti pa velja, da pri primerjavi cen zaradi številnih spremenljivk nismo upoštevali kartic ugodnosti, posebnih akcijskih ponudb in podobno. 

Ker smo podobno primerjavo opravili že prejšnji mesec, smo opazili tudi, da so se v primerjavi s februarjem za nekaj odstotkov podražili mesni izdelki (denimo salama Poli za okvirno 50 centov, pašteta Kekec za okvirno 5 centov). Dvig cen je bil pričakovan, kot je že v začetku letošnjega leta napovedala dr. Tatjana Zagorc, direktorica Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS), bodo najbolj na udaru podražitev osnovna živila - pekovski in mlevski izdelki, meso in mesni izdelki, mleko in mlečni izdelki, sadje in zelenjava.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 3