Slovenija
29435 ogledov

Tukaj bodo nevihte danes najmočnejše

Nevihta Profimedias
Kratkotrajne krajevne plohe se lahko pojavijo že v dopoldanskem času.

Petek bo vremensko pester, saj lahko pričakujemo spremenljivo oblačno, občasno delno jasno vreme. Že dopoldan ni izključena kakšna kratkotrajna krajevna ploha. Čez dan bo nastajala kopasta oblačnost, iz katere se bodo razvile krajevne plohe in nevihte, pravijo pri Neurje.si. 

Okrog treh so objavili, da so se čez Prekmurje so se že pomaknile prve manjše nevihte, ki so po nekaj dnevih suhega vremena poskrbele za vsaj nekaj dežja. "V prihodnjih urah so povsod po državi možne nevihte, ki pa ne bodo močnejšega značaja," napovedujejo. 

Radarsko sliko padavin lahko spremljate tukaj. 

"Nevihte se bodo sprva pojavljale v severni in vzhodni Sloveniji, kasneje pa tudi ponekod drugod po državi. Pogostost ploh in neviht bo nekoliko večja kot v četrtek. Predvsem na Štajerskem ali Koroškem lokalno ni izključena kakšna močnejša nevitha s silovitejšim nalivom in manjšo točo. Večjih nevarnosti ni pričakovati," pravijo. 

vremenska karta | Avtor: Neurje.si Neurje.si

Kako bo v prihodnjih dneh?

Jutri bo več sončnega vremena. Popoldne bodo nastale le posamezne plohe ali nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 28 °C. Tudi v nedeljo bo večinoma sončno. Popoldanske plohe bodo manj verjetne, napovedujejo na agenciji za okolje. 

V ponedeljek bo pretežno jasno. Do sobote nato kaže na večinoma sončno poletno vreme. Verjetnost popoldanskih neviht bo zelo majhna. Najvišje dnevne temperature bodo marsikje nad 30 °C. 

Vročinski val Vreme Slovenija Srednjeročna napoved: Pred nami je prvi vročinski val!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.