Slovenija
2636 ogledov

Tukaj je bilo že zelo vroče. Je to napoved za april?

Vreme: Takšno vreme nas čaka od jutri naprej. In kdaj bo najbolj hladno? - Aprilsko vreme
Danes vrhunec toplega vala, čez vikend prihaja občutno hladnejši zrak.

V Sloveniji so danes ob sončnem in toplem vremenu ponekod izmerili rekordno visoko temperature za ta čas. Na Agenciji za okolje so po tem, ko je že padel mrak in je med drugim še vedno prijetno toplo, objavili, kjer je bilo danes najbolj vroče.

"Vrhunec toplega obdobja," je današnji vrhunec tega toplega vala pokomentiral prognostik Blaž Šter. Jutri se oddobje rekordno visokih temperatur za ta čas končuje, ponoči se bo zmerno pooblačilo, dopoldne bo še večinoma sončno, popoldne pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami.  Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 23 °C.

In kako je bilo danes?

Najvišjo temperaturo so zabeležili na Letališču Cerklje ob Krki , kjer se je zagrelo do 27,8 °C . Sledi Osilnica 27,3 °C, Dobliče in Metlika 27,1 °C Celje 26,9 °C Rogaška Slatina in Novo mesto 26,7 °C Kranj in Lendava 26,4 °C Litija 26,3 °C Ljubljana in Podčetrtek 26,2.

V noči na soboto bo dež prehodno zajel večji del Slovenije in v soboto zjutraj večinoma ponehal. Čez dan se bo delno razjasnilo, možna bo še kakšna manjša ploha. Na Primorskem bo pihala šibka burja, drugod veter severnih smeri. Hladneje bo.

V nedeljo bo povečini sončno in hladno. V ponedeljek bo sprva jasno s hladnim jutrom, čez dan se bo v zahodni Sloveniji zmerno pooblačilo. Zapihal bo jugozahodnik.

V torek celo sneg?

Bo pa se prihodnji teden prav gotovo izrazito ohladilo, kaže celo, da bo snežilo, v jutranjem času bodo temperature pod lediščem, čez dan pa se ne bo oghrelo nad 15 stopinj Celzija, nam je povedal Šter. "Vegetativni razvoj se bo ustavil, prihodnji teden bo precej sveže, s sajenjem na vrt zato raje še malo počakajte," še pravi dežurni prognostik. 

Aprilsko vreme muhasti april Slovenija Zato Arso za prihodnji teden napoveduje -14 stopinj Celzija

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.