Slovenija
93954 ogledov

Zato Arso za prihodnji teden napoveduje -14 stopinj Celzija

Aprilsko vreme
V enem tednu 30 stopinj Celzija temperaturne razlike.

Letošnji april bo, kot vse kaže, izjemno muhast, sprva bo zelo toplo, nato sledi ohladitev.

Po napovedih vremenskega portala ciklon.si, se bo po sobotni ohladitvi nestanovitno in razmeroma hladno vreme nadaljevalo približno do sredine meseca. Bolj stanovitno obdobje naj bi se začelo po 15. aprilu, v zadnjem tednu aprila pa je možen spet prodor s severa.

Danes do 26 stopinj Celzija

Danes in jutri bo še zelo toplo, s temperaturami do 26 stopinj. Jutri popoldne in zvečer bo nekaj ploh in kakšna nevihta. Danes bo sprva precej jasno, sredi dneva in popoldne pa bo občasno tudi zmerno oblačno. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 26 °C.

Jutri dopoldne bo še večinoma sončno, popoldne bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami. V notranjosti bo zapihal veter vzhodnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 9, najvišje dnevne od 17 do 23 °C.

 | Avtor:
V soboto ohladitev

V noči na soboto bo dež prehodno zajel večji del Slovenije in v soboto zjutraj večinoma ponehal. Čez dan se bo delno razjasnilo, na Primorskem bo pihala šibka burja, drugod veter severnih smeri. Hladneje bo. V nedeljo bo povečini sončno in še razmeroma hladno.

Arso v dolgoročnejši, 10-dnevni vremenski napovedi za torek napoveduje dež s snegom in najnižje temperature -3 stopinje Celzija, najvišje pa 5 stopinj Celzija. Nato se bo še ohladilo, že ponedeljek zjutraj bodo bodo temperature pod lediščem.

Arso napoveduje celo do - 14 stopinj Celzija

Aplikacija Arsa na pametnih telefonih napoveduje celo, da bo v ćetrtek -14 stopinj Celzija pod ničlo. "Tako zelo hladno ne bo, gre za modelsko napoved, ki upošteva jasne noči in sneg, vendar je vse skupaj še velika neznanka. Gre še za včerajšnji izračun, predvidevamo, da bo današnji že nekoliko drugačen," razlaga dežurni prognostik Blaž Šter. 

Njegova napoved je bila prava, dopoldan aplikacija za četrtek in petek za Ljubljano napoveduje jutranjo temperaturo le še minus osem stopinj Celzija. 

"S sajenjem na vrt raje še malo počakajte"

Bo pa se prihodnji teden prav gotovo izrazito ohladilo, kaže celo, da bo snežilo, v jutranjem času bodo temperature pod lediščem, čez dan pa se ne bo oghrelo nad 15 stopinj Celzija, napoveduje Šter. "Vegetativni razvoj se bo ustavil, prihodnji teden bo precej sveže, s sajenjem na vrt zato raje še malo počakajte," še pravi dežurni prognostik. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Jay Son 14:36 01.april 2021.

    ARSO ne bere accuweather, oni imajo lasten prgram, ki izračunava vreme po iemenu Aladin.

  • eminenca 14:05 01.april 2021.

    ja, ja NATO ma spet vojaške vaje, potem bodo pa spet malo spremenili ... vprašajte lulčko bogataj, klimaktologinjo , ki se na vse spozna, še najbolčj na svojo plačo , vse ostalo basanje

  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 10:08 01.april 2021.

    ARSO so 1. april celo leto, leto za letom in to samim sebi, v bistvu razni njihovi manekeni sploh tam niso potrebni, itak samo berejo poročila raznih accuweather itd