Slovenija
1013 ogledov

Tukaj se vidi razsežnost plazu

Plaz v Trbovljah S. B./Gasilski zavod Trbovlje
Na posnetku se natančno vidi razsežnost sobotnega plazu v Trbovljah.

Do plazu je prišlo v soboto malce po 7. uri. Plaz je zasul in močno poškodoval cesto med dvema betonskima ograjama tri do pet metrov višine in v dolžini 30 do 40 metrov.

"Plaz  je zasul tudi vozilo iz katerega je bila kmalu rešena potnica in odpeljana v SB Trbovlje, vkleščenega voznika pa so po daljšem reševanju nekaj pred 10. uro tudi uspeli rešiti," so včeraj sporočili z ljubljanske policijske uprave. Medtem od vsepovsod padajo čestitke našim gasilcem, ki so se znova izjemno izkazali.

Preberite še:

Plaz v Trbovljah pokopal avto in dve osebi

Plaz v Trbovljah | Avtor: S. B./Gasilski zavod Trbovlje S. B./Gasilski zavod Trbovlje

Cesta bo še dolgo zaprta

Cesta bo zagotovo zaprta več dni, lahko tudi tednov, zato obvoz v občino Zagorje poteka preko Slačnika, v občino Hrastnik pa preko naselja Čeče. 

"Vemo, da se ob delovnih dneh veliko naših občanov vozi na delo z vlakom, zato smo se dogovorili s podjetjema Lafarge cement in Integral Zagorje, da bodo začasno avtobusi lahko vozili do železniške postaje in do Hrastnika preko dvorišča v lasti Lafarge cementa. Dogovor velja izključno za avtobuse Integrala in intervencijska vozila. Za varnost bo poskrbljeno v sodelovanju z gasilci," so včeraj sporočili z Občine Trbovlje. 


Na spodnjem zračnem posnetku, ki ga je na You tube dodal
Simon Rak, lahko natančno vidimo, kakšne razsežnosti je imel plaz.

Komentarjev 1
  • bušman 08:39 21.februar 2016.

    Posnetek dela ne ...