Slovenija
50 ogledov

Türkov podpis za Hrvaško v Natu

Danilo Türk. (Foto: Bobo) Žurnal24 main
Predsednik republike Danilo Türk je v petek podpisal zakon o ratifikaciji protokola o vstopu Hrvaške v zvezo Nato. Predsednik računa, da bo ukaz še v petek objavljen v uradnem listu.
"Dobil sem pismo predsednika državnega zbora, v katerem me ta obvešča o svoji ugotovitvi, da niso izpolnjeni pogoji za izvedbo referenduma. Na ta način pojasnjuje, da so izpolnjeni pogoji za moj podpis ukaza o tem, da zakon o ratifikaciji protokola o vstopu Hrvaške v zvezo Nato začne veljati," je dejal predsednik republike Danilo Türk.

Žbogar si je oddahnil, ker je postopka glede Nata konec
Z objavo zakona o ratifikaciji vstopa Hrvaške v Nato v elektronski izdaji uradnega lista je Slovenija končala ratifikacijski postopek in dokumente bomo v naslednjih dneh predali depozitarju, to je ZDA, s čimer smo mi končali svoj del procesa, je dejal zunanji minister Samuel Žbogar.

"Moram reči, da sem si oddahnil, ker nam ta celotna zadeva z Natom ni koristila pri tej naši zelo pomembni zadevi glede EU in reševanju mejnega vprašanja," je dejal minister ob robu neformalnega zasedanja zunanjih ministrov EU v češkem kraju Hluboka nad Vltavo.

Gantar ugotovil neuspeh pobudnikov

Predsednik državnega zbora (DZ) Pavel Gantar je v petek sporočil, da je podpisal zakon o ratifikaciji protokola o vstopu Hrvaške k Severnoatlantski pogodbi ter ga poslal v razglasitev predsedniku države Danilu Türku.

S tem so izpolnjeni pogoji, da Slovenija deponira listino o ratifikaciji protokola o vstopu Hrvaške v zvezo Nato pri depozitarju, je še povedal Gantar. Pobudniki za razpis referenduma o ratifikaciji vstopa Hrvaške v Nato so do izteka roka zbrali 1087 podpisov, kar je nedvomno manj od zahtevanih 40 tisoč podpisov, je še povedal predsednik DZ.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.