Slovenija
11189 ogledov

Uf, kakšna gneča, zato opozorilo še kako velja

Covid-19, gneča, trgovine
1/4
Žurnal24 Covid-19, gneča, trgovine
Sproščanje protikoronskih omejitev ne pomeni, da ni treba upoštevati samozaščitnih ukrepov.

Od danes so lahko znova odprte vse trgovine v državi, tudi tiste večje. Največji nakupovalni center v Ljubljani BTC tako že vsaj malo spominja na vrvež in čase pred epidemijo. 

Da na žalost še nismo tam, pokažejo vrste pred trgovinami. Pred tistimi z oblačili že od zjutraj, ko so se znova odprla vrata prodajaln večjih od 400 kvadratov, nastajajo dolge vrste. Nenazadnje so kupce privabile tudi zimske razprodaje. Na parkiriščih je zato danes težko najti prosto mesto. 

testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju COVID-19 V SLO Slovenija Novi podatki o okužbah: Vse bližje rumeni fazi

Ker se v trgovini naenkrat lahko zadržuje omejeno število ljudi (ena oseba na 30 kvadratnih metrov), varnostniki pred vhodom preverjajo, ali imajo obiskovalci ustrezno zaščitno masko in nadzirajo razkuževanje ter število ljudi. 

Covid-19, gneča, trgovine | Avtor: Žurnal24 Covid-19, gneča, trgovine Žurnal24

Pogoj za obratovanje je redno tedensko testiranje zaposlenih na koronavirus. Trgovski centri pa morajo zagotavljati 30 kvadratnih metrov na posamezno stranko v celotnem trgovskem centru za posamezno prodajalno v sklopu trgovskega centra, imeti morajo ločen vhod in izhod za stranke.

Odlok je začel veljati danes 15. februarja in velja do 19. februarja. "V trgovinah naj si ljudje vedno temeljito razkužijo roke, na blagajnah naj držijo medsebojno razdaljo dveh metrov," je na dopoldanski novinarski konferenci opozorila državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Alenka Forte. Po njenem sproščanje protikoronskih omejitev ne pomeni, da ni treba upoštevati samozaščitnih ukrepov. 

 

Sicer še vedno velja, da se izogibamo zaprtim prostorom, v katerih se zadržuje veliko število ljudi.

 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • la 18:10 16.februar 2021.

    Ovce so čist srečne

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 21:21 15.februar 2021.

    Če se ne bi trgovine odprle, bi pa nagi ali pa strgani po svetu hodili? To je stanje duha naše družbe, namesto, da bi stali v vrstah za darovanje krvne plazme ali kostnega mozga, banda plehka!

  • suineg7878 18:31 15.februar 2021.

    Mentaliteta ovac! Tisti, ki stojijo v vrsti za nogavice, bodo stali v vrsti tudi za (prostovoljno) testiranje in na koncu za cepljenje, ampak po cepljenju se zadeva konca. Ni loopa. :)