Slovenija
49 ogledov

Uf, kako radi jo imamo, odkar je v Bruslju

violeta bulc EPA
Violeta Bulc ob prvi uvrstitvi na barometer priljubljenosti na drugem mestu, takoj za Burutom Pahorjem.

Violeta Bulc je za Borutom Pahorjem najbolj priljubljena političarka pri nas. Za njo je na lestvici priljubljenosti nekdanji komisar Janez Potočnik, sledijo pa Miro Cerar, Dejan Židan, Violeta Tomič in Luka Mesec, ki pa mu je podpora precej padla, je pokazala javnomnenjska raziskava Dela. 

Slovenija 22.10.2012 Milan Zver, predsedniski kandidat, predsedniske volitve, po | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Z lestvice sta izpadla Senko Pličanič in Alenka Bratušek, nanjo pa sta se uvrstila Janez Janša in Matjaž Han. Zanimivo je na lestvici še vedno Danilo Türk in na primer Andrej Vizjak, ki ni več v politiki. Najbolj se je ta mesec ocena zvišala Milanu Zveru

NSi bolj priljubljena kot Desus

Med strankami vodi SMC, a ima SDS le dve odstotni točki manj podpore. Združena levica je na tretjem mestu, a ji je SD tesno za petami, s približno pol nižjo podporo pa sledita NSi in Desus. 

Protipolitiki najmočnejša sila v državi

Tistih, ki se ne bi udeležili volitev ali pa so odgovorili, da ne bi volili nobene stranke, so daleč največja politična sila v državi, saj jih je skoraj 30 odstotkov. Precej več je tudi ljudi, ki ne vedo, katero stranko bi volili, če bi bile v nedeljo volitve. Januarja jih je bilo le 11 odstotkov zdaj je takšnih skoraj 18 odstotkov. 

Delo stik je anketo opravil po telefonu na vzorcu 600 odraslih državljanov, anketiranje je potekalo od 2. do 5. februarja. 

Komentarjev 13
  • Johan Spohan 07:33 10.februar 2015.

    Se ne bom pripognil če boš ti v bližini. Že veš kakšen si in da ne zdržiš če vidiš ritko.

  • dragec 16:23 09.februar 2015.

    Ti, da znaš kako dobro seksajo komunajzerji, boljši so od domobrancev,čuvaj ritko

  • dragec 16:21 09.februar 2015.

    Bravo ZL, samo,da ni SSDSS