Slovenija
264 ogledov

Tako je karte na trgu premešal Telemach

Telemach, predstavitev novih paketov Telemach
Kot kaže, bodo vodilne na Telekomu in Simobilu zaradi Telemachovega nakupa Tušmobila in njihove ponudbe bolele glave.

Telemach je precej premešal karte na trgu mobilne telefonije. Paketi, ki so jih predstavili, so cenovno zelo konkurečni. To so bili sicer tudi Tušmobilovi, a v njihovih paketih nacionalno gostovanje ni bilo vključeno in se je zaračunavalo posebej. Nacionalno gostovanje zdaj ostaja, a ga ne bodo več posebej računali, ampak se tudi v gostovanju porabljajo kvote iz paketa.

Od primerljivega Simobilovega paketa, ki ima en gigabajt več prenosa podatkov, je Telemachov paket 12 evrov cenejši, bistveno cenejši pa je tudi od paketov, ki imata le tri gigabajte prenosa podatkov. 

Nekdanji Tušmobilov paket Premium EU je sicer za 14,90 evra ponujal dva gigabajta prenosa podatkov in še tisoč enot, ki jih je lahko uporabnik na leto porabil v gostovanju znotraj EU. 

Mobilni paketi Telemach | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si
Čeprav v tabeli primerjamo le ponudbo največjih treh ponudnikov, velja omeniti paket Brezčasni L, ki ga ima v ponudbi T-2. Z neomejenimi pogovori in sporočili ter tremi gigabajti prenosa podatkov je enak paketoma Neomejeni C in Ultimativni M, stane pa le 17,99 evra na mesec, naročniki na pakete T3 in T4 pa za eno leto dobijo popust in plačujejo le 14,39 evra mesečne naročnine. T-2 sicer gostuje v Telekomovem omrežju. 

Ogromno podatkov, težja primerjava

Pri paketih z ogromno podatki je primerjave nekoliko težja, saj enakega ali zelo podobnega paketa na trgu ni. Simobil ponuja 15 gigabajtov prenosa podatkov, Telekom pa neomejenega. Je pa spet cena na strani Telemacha, ki v paket z desetimi gigabajti prenosa podatkov ponuja za 25 evrov ali svojim naročnikom že za 20, medtem ko je pri Simobilu cena 34,99 evra, pri Telekomu pa 39,95 oziroma 33,95 za naročnike Siola. 

Mobilni paketi Telemach | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Najmanjši Telemachov paket je najtežje primerljiv, saj ima neomejena sporočila, ki jih nima noben drug manjši paket, poleg tega ima neomejene pogovore znotraj omrežja, medtem kot drugi paketi ne ločujejo med pogovori v omrežju in klici v druga omrežja. 

Mobilni paketi primerjava | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si

Bob 5ka ima bistveno manj podatkov, Izimesec ima več pogovorov v druga omrežja, omejena sporočila (300) in skoraj pol manj podatkov, Spar 1500 pa 1500 enot, ki jih lahko uporabnik porabi po svoji izbiri. 

To je Telemachova ponudba v eni tabeli. 

Mobilni paketi Telemach | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Komentarjev 5
  • Tuti Jazz 09:44 21.april 2016.

    TELEMACH ZLATO JAJCE Z GNILO VSEBINO!Če je zastonj pri Telemachu nebom nikoli več njihov naročnik. Smo bili družinsko pri Tušmobilu in je bil support super, če si zamudil položnico si dobil samo opomin. Od prevzema Telemacha support podn odpodna, ...prikaži več če koga dobiš je umetnost ali pa te niti nazaj ne pokličejo, seveda ker so tipični kapitalisiti gonijo par delavcev, da delajo za 3, če ne za 10. In poslovnim uporabnikom, ob zamudi plačila zaračunavajo sami od sebe nezakonsko 5 evrov stroškov terjatev pa se odločite, oderuhi živi. In da o gostovanjih v tujini ne govori.Vsak pameten bo dal kaki EVRO več in imel vse kot štima, družina je že pri T-2 in zaenkrat špila, jaz pa čakam potek pogodbe!

  • Žurnalček 11:06 24.september 2015.

    Jaz sem že presedlal na tistega za 4 € , pa da vidmo .

  • edvard 10:13 24.september 2015.

    Če bo res tako kot piše sem po novem Telemachov naročnik.