Slovenija
4717 ogledov

Ujeti med podrtim drevjem, veter ruval nova

Podrto drevje na cesti *Fotografija je simbolična.
Gasilci med drugim reševali ljudi, ki so bili na cesti ujeti med podrtim drevjem. Močan veter je podiral nova drevesa, strah jih je bilo.

To noč so poklicni gasilci preživeli na terenu, pomagali so jim tudi številni prostovoljni kolegi, ki to poslanstvo opravljajo poleg svojih vsakodnevnih obveznosti. Močan orkanski veter je številne preglavice povzročal tudi v Občini Ribnica, kjer so bili gasilci na terenu že od včeraj popoldne.

"Čez noč smo vse nenujne intervencije prekinili, saj je bilo posredovanje enostavno preveč nevarno. Veter je bil premočan, da bi šli na strehe, za gasilce je bilo nevarno tudi nočno odstranjevanje dreves, saj so se podirala nova," je za naš portal povedal podpredsednik PGD Ribnica Blaž Mohar.

Dodal je, da so vse nenujne intervencije premaknili na jutranje ure, medtem pa opravljali nočno dežurstvo v gasilskem domu. "Zjutraj smo se podali na teren, lokacij našega posredovanja je preveč, da bi jih vse našteval, do desetih smo jih opravili že deset, še enkrat toliko jih je bilo v teku," je povedal prostovoljni gasilec.

Veter Kaj nas čaka? Slovenija Brane Gregorčič razlaga, zakaj tako burno vremensko dogajanje

Ujeti med padajočim drevjem

Na terenu so bili vsi prostovoljni gasilci iz občine, in sicer okrog 130. Zjutraj so med drugikm reševali tudi voznike, ki so se po glavni cesti Ljubljana - Kočevje podajali na delo. Predvsem na odseku Ortnik - Žlebič je veter na cesto podrl več kot sto dreves.

"Na več mestih je bila cesta popolnoma neprevozna. Vozila so ostala ujeta med podrtim drevjem, saj je veter podiral nova in nova, umirilo se je komaj okrog devetih. Ne, voznikom v takšnih razmerah res ni bilo prijetno, naši gasilci pa so odhiteli na pomoč ne glede na to, da so s tem ogrožali tudi sebe."

Mohar je za naš portal poudaril, da je na prvem mestu varnost gasilcev, a če je treba pomagati ljudem, ki so zharadi razmer v nevarnosti, se odzovejo klicu na pomoč.

Policija svari! Slovenija Takšnega kaosa zaradi vetra po vsej državi že dolgo ne, nove težave na vidiku

V občini so aktivirali tudi občinski štab civilne zaščite, ki je med drugim priskrbel ponjave za odkrite strehe. Da je bila mera polna, je namreč dopoldne začelo še močno deževati.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.