Slovenija
4372 ogledov

Ukrepi trgovin: šoferja pošljejo v posebno sobo

trgovina voziček police konzerva
Razlaga, zakaj je hrana v trgovinah varna - dokler jo ne primete v roke.

Predsednica trgovinske zbornice Mariča Lah je pojasnila, kakšne ukrepe izvajajo trgovske verige pri zaščiti artiklov pred virusom covid-19 (in tudi sicer).

Lahova je pojasnila, da so protokoli dobave blaga od točke nalaganja na transport tako pri nas kot v tujini zelo precizno definirani in da je blago pod posebnim režimom nadzora. 

Zdravko Počivalšek Počivalšek: Slovenija Počivalšek povedal, kaj bo z letnimi dopusti

Transport po prvih težavah, ko so morali tovornjaki na prestop meje čakati tudi po več kot 10 ur, sedaj poteka nemoteno. Vse blago je tudi med prevozom pod nadzorom, poseben protokol pa velja tudi pri sprejemu v centralnem skladišču trgovcev. Tam za voznike, če ti prihajajo iz tujine, velja, da morajo med raztovarjanjem počakati v posebnem prostoru. 

Vinjeta avtocesta Slovenija Kacin o tem, kaj je videl na cestah

Prodajalci v trgovinah morajo upoštevati pravila, kako rokovati z blagom, pri tem pa je odvisno, ali gre za sadje, mesne izdelke, pekovske izdelke ali blago v embalaži. Trgovci in trgovke morajo nositi zaščitno opremo, torej očala, rokavice in zaščitno masko. 

"Enako pa terjamo tudi od kupcev," pojasnjuje Lahova najboljši način, kako se izogibati okužbi prek površin. Ko potrošnik prinese blago domov, Lahkova svetuje upoštevanje nasveta NIJZ o tem, da se embalirane izdelke pusti v nekem domačem prostoru dva do tri dni, ali pa se jih vsaj razkuži. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.