Slovenija
59867 ogledov

10-minutni posnetek groze: Uničenih 14 stanovanj, 115 avtomobilov in 128 kleti

Razdejanje v soseski Zeleni gozdiček Facebook
Neverjetno razdejanje sicer krotke Pšate ...

Eno najbolj prizadetih naselij v osrednji Sloveniji v hudi ujmi, ki je pretekli teden zajela Slovenijo, so bile Moste pri Komendi, pravcato razdejanje pa je pustilo v novejši soseski Zeleni gozdiček. Iz omenjenega naselja poročajo o uničenih 115 avtomobilih, 14 stanovanjih in kar 128 kletnih prostorih (vsa stanovanja soseske). Dolgo časa v garaži sploh niso mogli prešteti vseh poškodovanih avtomobilov, saj je bilo nemogoče izčrpati vodo v tako zelo kratkem času.

RAZDEJANJE 5:

Posted by Zeleni gozdiček Moste pri Komendi on Wednesday, 9 August 2023

Zdaj so posledice ujme in hudih poplav, kot jih Slovenija ne pomni, jasne. Razdejanje je veliko, ogromno. Razočarani stanovalci, mnogi izmed njih brez ustreznih zavarovanj, se tudi z javnimi pozivi obračajo na pomoč (med njimi tudi nekdanji novinar Pop TV Boštjan Belčič), obenem pa v svet pošiljajo fotografije in video posnetke razdejanja.

Kako lahko pomagate? Organizirano pomoč za sosesko Zeleni gozdiček, ki so jo hudo prizadele poplave, ponujajo pri Lions klub Domžale, na njihov TRR (glej vdelano objavo spodaj) lahko finančno pomagate tudi vi.  

"V poplavi je bilo uničenih 14 stanovanj, 115 avtomobilov in 128 kletnih prostorov. Voda je v celoti potopila garažo in segala do višine 1,8 metra v pritličnih stanovanjih. V naselju prebivajo pretežno mlade družine. Marsikdo stanovanja in edinega avtomobila, ki omogoča prihod na delovno mesto, nima zavarovanega," so v pozivu na pomoč zapisali pri Lions klub Domžale.

"Če se sredstva direktno nakažejo, to lahko negativno vpliva na dohodnino in druge socialne transferje, ki jih posameznik prejema, zato je veliko bolje takšno pomoč zapeljati preko humanitarnih organizacij. Naselje Zeleni gozdiček v Mostah pri Komendi je dokaj novo stanovanjsko naselje, v katerem biva veliko mladih družin, ki jim bomo skupaj pomagali," je za domzalec.si poudarila Ajda Vodlan, predsednica Lions kluba Domžale.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
 • rd2dmk2 16:38 10.avgust 2023.

  glede na uničeno opremo, bilahko nastrgali tistih 100 eurov na leto za zavarovanje. jest bit tud imel krasn flet tv čezvso steno, pa še kakšno malenkost za zavarovanje pa koga jebe. če sem pošten 4 članska družina se odpove 2 ...prikaži več 2 kosilom v oštariji pa je denar za kar pošteno zavarovanje tukaj.

 • Anja1956 13:59 10.avgust 2023.

  Tista stanovanja in garaže niso vredna 1/3 dejansko plačane cene !

 • Avatar bobnar53
  bobnar53 12:38 10.avgust 2023.

  Revčki si v tej soseski niso mogli privoščit stanovanj, se mi zdi?