Slovenija
11294 ogledov

Upokojenci besni zahtevajo, da se ukrep takoj omili

Koronavirus, covid-19, maske, ljudje Epa
Zveza društev upokojencev nasprotuje pogojevanju omejitve gibanja z uporabo aplikacije #Ostanizdrav.

Vlada je sprejela odločitev, da se gibanje znotraj regij dopušča zgolj tistim, ki imajo na svojih pametnih telefonih naloženo prostovoljno aplikacijo #OstaniZdrav. Kot opozarjajo v Zvezi društev upokojencev, veliko število slovenskih upokojencev ne uporablja tovrstnih telefonov.

Po ocenah zveze več kot 80 odstotkov slovenskih upokojencev starih več kot 70 let, ne uporablja pametnih telefonov, saj jih ne zna. Pri tem jih več kot petina ne premore še navadnih telefonov.

Predsednik zveze društev upokojencev Janez Sušnik je omenjeni ukrep označil kot diskriminatoren do več kot 600.000 slovenskih upokojencev. V zvezi zato zahtevajo, da vlada nemudoma omili v nedeljo sprejeti ukrep in omogoči vsem starejšim državljanom prost režim za prestop občinskih meja v pokrajinah, za katere je sama z ukrepom dovolila prosto gibanje, in v katerih okuženost ne predstavlja večjega tveganja, je še zapisal Sušnik v današnjem sporočilu za javnost.

Covid-19, koronavirus, policija Slovenija Ali lahko grem v drugo občino ali ne?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 27
  • Mesija 09:47 15.december 2020.

    Kaj je zdaj Kahl? Boš prisluhnil svojim upokojencem ali boš še naprej člen fašistične verige in genocida nad človeštvom?

  • Avatar Leon
    Leon 07:46 15.december 2020.

    DeSUS je bila najmocnejša stranka ob sami ustanovitvi ,dokler niso prišli politični jastrebi,ki so razdvajali in delili člane na naše in vaše. Zadnji udarec je bila Pivčeva pod taktirko Janše .

  • nahipca 06:54 15.december 2020.

    www︎.︎imgb︆.︆net - odličen projekt za odrasle, ki želikko najti partnerja za seks

Sorodne novice