Slovenija
27 ogledov

Uporabniki applov v nemilosti dacarjev

Durs Anže Petkovšek
eDavki. Po desetih letih Dursova aplikacija še vedno ne deluje na vseh računalnikih.

Davčna uprava (Durs) v desetih letih, odkar se davke lahko plačuje po elektronski poti, aplikacije ni usposobila za uporabnike Applovih računalnikov in tablic.

Vse več ljudi je prisiljenih odpirati svoje s.p.-je – samo lani se je število novih samostojnih podjetnikov povečalo za 12.000. Zakonodaja jim je z normiranimi stroški in eDavki sicer zelo poenostavila poslovanje, vednar ne vsem.

"Nikjer ne piše, da za Durs uporabniki appla ne obstajamo. Še navodila za uporabo imajo na njihovi spletni strani. Pa ne pomagajo. Tudi na tehnični pomoči nobenega opozorila ali uporabnega nasveta. Vse, kar povedo, je, da urejejo za vsakega posameznika posebej," o svojih izkušnjah pripoveduje uporabnik.

Na Dursu težave seveda poznajo. V uradnem odgovoru ponujajo štiri kombinacije novejših Applovih operacijskih sistemov in brskalnikov, kjer bi morali eDavki delovati, in dodajajo: "Davčna uprava je začela z razvojem dopolnitev v delovanju komponente, in sicer za Mac OS X 10.9.x Mavericks." Objavo nove verzije podpisne komponente lahko pričakujemo v naslednjih mesecih." Do takrat pa kot doslej – vsak se znajde po svoje. Ponavadi poiščejo strokovnjake, ki v računalnike vgradijo še en, za Durs prepoznaven, operacijski sistem.

Komentarjev 11
  • jstosebno 15:13 05.marec 2014.

    Mimogrede: modeli, ki so samo zaradi tega, da so IN, pripravljeni odšteti za podhranjene Applove PC-je (ne, ni typo, Apple je že pred leti šel na Intel!) celo premoženje, naj pa dajo še nekaj cvenka za osebne davčne svetovalce, ki ...prikaži več bodo obrazce oddajali namesto njih, ali pa za kakšnega apple-heada, da jim poinštalira vse potrebno. Problem solvéd!

  • jstosebno 15:02 05.marec 2014.

    http://www.merriam-webster.com/dictionary/apple

  • jstosebno 15:01 05.marec 2014.

    Tukaj ni govora o bankah, ampak o Dursu.