Slovenija
18228 ogledov

Uradno potrjeno: Velikanski skok potrjenih okužb

covid-19 Epa
V četrtek je bilo v Sloveniji opravljenih 3645 testiranj na okužbo z novim koronavirusom in potrjenih 192 novih primerov.

Po podatkih, ki jih je objavila vlada, se je število potrjenih okužb povečalo za 192, kar je največ v enem dnevu do zdaj. Opravljenih je bilo 3645 testov, kar pomeni, da je bilo pozitivnih 5,27 odstotka testiranih. 

V državi je 1509 aktivnih primerov okužb, navaja sledilnik covid-19. Dve okužbi sta bili potrjeni v domovih starejših občanov, kar 12 okužb pa pri zdravstvenih delavcih. 

covid podatki in trendi | Avtor: Vlada RS Vlada RS

Hospitaliziranih je 60 ljudi, od tega 15 na intenzivni negi. Enajst ljudi so včeraj odpustili v domačo oskrbo, umrl ni nihče. 

V Sloveniji je bilo tako do danes potrjenih več kot pet tisoč primerov okužb z virusom SARS-CoV-2, natančneje 5.008. Do zdaj je bilo v Sloveniji opravljenih 212.576 testiranj.

V Ljubljani 338 aktivnih primerov

Največ, kar 53 primerov so potrdili v Ljubljani, s tem se je število aktivnih primerov zvišalo na 338. Po sedem primerov je bilo potrjenih v občinah Domžale in Črna na Koroškem, po šest v občinah Maribor in Celje, pet v občini Slovenske Konjice, po štiri v občinah Kranj in Medvode, po trije primeri v občinah Postojna, Šentjur, Trbovlje, Ravne na Koroškem in Divača. Trije primeri so povezani tudi s tujino. 

Občine, v katerih so potrdili po dva nova primera, so Ilirska Bistrica, Kamnik, Slovenj Gradec, Litija, Zreče, Radovljica, Velenje, Novo mesto, Vrhnika, Škofja Loka, Lendava, Duplek, Prebold, Ivančna Gorica, Mežica, Hoče-Slivnica, Krško, Apače in Hrpelje-Kozina. 

Po en primer je bil v četrtek potrjen tudi v občinah Pivka, Braslovče, Rogaška SLatina, Slovenska Bistrica, Log-Dragomer, Žalec, Vojnik, Nova Gorica, Gornja Radgona, Sevnica, Hrastnik, Brezovica, Kočevje, Lenart, Šmarje pri Jelšah, Tržič, Grosuplje, Vitanje, Ajdovščina, Ormož, Piran, Ruše, Bled, Lukovica, Mengeš, ROgatec, Šoštanj, Vuzenica, Brežice, Dobrovnik, Markovci, Mozirje, Podčetrtek, Trzin, Borovnica, Bovec, Dol pri Ljubljani, Ljutomer, Vodice, Železniki, Žirovnica, Idrija, Laško, Središče ob Dravi in Vipava. 

Covid intenzivna enota UKC Maribor | Avtor: Janez Lencl, UKC Maribor Janez Lencl, UKC Maribor

Med okuženimi tudi najmlajši

Največ okužb je bilo potrjenih v starostni skupini od 25 do 34 let (39 primerov), sledi starostna skupina od 35 do 44 let s štirimi primeri manj (35 primerov) in starostna skupina od 15 do 24 let (32 primerov). V četrtek so okužbo potrdili pri dveh otrocih, starih med 0 in 4 leta. Osem okužb je bilo tudi med otroki, starimi od 5 do 14 let. 

Pri starejših od 45 let je bilo potrjenih vsega skupaj 75 okužb. Od tega 29 v starostni skupini od 45 do 54 let, 24 v starostni skupini od 55 do 64 let, 14 v starostni skupini od 65 do 74 let, šest v starostni skupini od 75 do 84 let in dve pri starejših od 85 let. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • rosogay119 18:57 25.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. quality9.best

  • Ivo 16:27 25.september 2020.

    Zaprtje v občine nas ponovno pozdravlja! Vsega imamo več kot marca, pa lepo prosto šetkamo okoli, nihče nam ne teži z nekimi ukrepi, zaprtjem meje in podobnim sranjem. Me veseli, da je vlada spoznala, da je švedski model kar OK za Slovenijo :)

  • Ender3 13:01 25.september 2020.

    Pravi ples z virusom se bo šele pričel. Druge alternative kot, zlom zdravstvenega sistema ali lockdown, ne bo. Izgublja se tekma s časom, ki jo vsiljuje ta virusna nadloga.