Slovenija
552 ogledov

Urgenca Šempeter: Znani rezultati nadzora umrlih v sobi z napačno povezavo

Narobe povezani kabli Medicoengineering
Na urgenci v šempetski bolnišnici so po smrti bolnika, ki je dobil smejalni plin, opravili notranje strokovne nadzore tudi v drugih primerih sedmih smrti bolnikov, ki so jih zdravili v prostoru, kjer so bile napeljave napačno povezane. Strokovni nadzor ugotavlja, da zdravniških napak ni bilo.

V šempetrski bolnišnici dr. Franca Derganca so zaključili interni strokovni nadzor v zvezi s postopki obravnave pacientov na tamkajšnji urgenci. Marca je na urgenci v Šempetru umrl bolnik, ki je namesto kisika dobil dušikov oksidul oz. smejalni plin. Izkazalo se je, da so bili plini napačno napeljani.

Napak v sedmih primerih smrti niso odkrili

Na urgenci so tako opravili sedem notranjih preiskav glede zdravljenja bolnikov, ki so bili na urgentni center prepeljani med 30. decembrom in 10. marcem in so že pred prihodom v urgentni center ali v urgentnem centru umrli. V vseh preiskavah so bili postopki zdravstvenih obravnav v skladu s strokovnimi smernicami, so sporočili. 
 
V dveh preiskavah so ugotovili, da je bila smrt bolnika potrjena že ob prihodu v urgentni center, v ostalih primerih pa so bili negativni izidi zdravljenja pričakovani glede na kritično bolne in hudo poškodovane bolnike, so sporočili iz šempetrske bolnišnice, kjer so pregledali tudi, katere naprave so bile med reanimacijo uporabljene.
 

Sredi aprila so v bolnišnici zaključili interni nadzor po smrti poškodovanega bolnika med oživljanjem. Ugotovil so, da strokovne napake medicinskega osebja v poteku oživljanja ni bilo.

Na delu še vedno kriminalisti

Več sumljivih smrti na urgenci, domnevno zaradi zamenjave plinov, preiskujejo tudi novogoriški kriminalisti. Kriminalisti pa preiskujejo tudi kazniva dejanja, ki bi bila lahko storjena v času priprav in dogovarjanj za gradnjo urgentnega centra ter sklepanja pogodb, pa tudi med izvedbo del, predvsem pa med izvedbo strojnih inštalacij.
 

Medtem se na Zdravniški zbornici Slovenije niso odločili za izredni nadzor nad dogajanjem v šempetrski bolnišnici, čeprav jih je k temu pozvalo ministrstvo za zdravje.

Preberite še:

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 20:28 29.junij 2016.

    Ja kaj si pa ti mislil ?To je Absurdistan ! ......................................................................................Absurdistan je država, v katerem malo število psihopatov upravlja s številno množico maničnih 'depresivcev'.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 17:17 29.junij 2016.

    Torej noben od zdravnikov ni kriv. Ampak sej to se je že prej vedl da je poanta v tem kdo je kriv od tistih ki so imel opravka z inštalacijo. Tam pa more bit krivec.