Slovenija
135945 ogledov

Urška Klakočar Zupančič na proslavi zapela, ljudje se držijo za glavo

Urška Klakočar Zupančič Saša Despot Urška Klakočar Zupančič
Mahnič: "Urška tako fuša, da bi lahko pela pri ženskem pevskem zboru Kombinat."

Ob spomeniku Svobodi in miru na Poljani pri Prevaljah se je danes odvijala osrednja spominska slovesnost ob 78. obletnici zadnjih bojev druge svetovne vojne na evropskih tleh.

V spomin na te dogodke je na Poljani pri Prevaljah urejen spominski park z osrednjim spomenikom Svobodi in miru akademskega kiparja Stojana Batiča. Spomenik, ki so ga odkrili 18. maja 1985, z likom bombe iz brona, se razpre v obliki cveta, iz katerega izleti jata golobov, simbolizira mir in sožitje med ljudmi.

Prireditev na Poljani pri Prevaljah pripravljajo Zveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenije in Združenje borcev za vrednote NOB Mežiške doline in koroške občine.

Slavnostna govornica na letošnji prireditvi je bila predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič, ki pa ni le govorila, temveč tudi zapela Pesem o svobodi. S tem je požela val negodovanja.

Poslanec SDS Žan Mahnič je na twitterju zapisal, da "Urška tako fuša, da bi lahko pela pri ženskem pevskem zboru Kombinat".

Nič kaj bolj prizanesljivi niso bili tudi drugi odzivi na njene vokalne sposobnosti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 90
  • HayekF 14:27 19.maj 2023.

    Pustite ji peti. Saj pravijo kdor poje zlo ne misli.

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 06:41 15.maj 2023.

    Me ni bilo tam zato ne bom komentirala ! Tudi na Evrosongu smo slišali čudo od glasov, pesmi, izvajalcev v modrcih in gatah, pa kaj ?!

  • Toma 22:02 14.maj 2023.

    Drugače pa pogrešam primerno spremljavo: zavijanje cuckov ;-)