Slovenija
2236 ogledov

Uslužbenka sodišča v petih letih do 80 tisočakov

droge denar PU Koper
Delavko sodišča so že odpustili.

Uslužbenka okrajnega sodišča v Škofji Loki je oškodovala sodišče z neupravičenimi stornacijami za plačilo sodne takse, poroča Delo.

Škofjeloški kriminalisti so uslužbenko okrajnega sodišča obravnavali na podlagi kazenske ovadbe sodišča. Nezakonito ravnanje uslužbenke so ugotovili s posebej odrejenim usmerjenim nadzorom predsednice okrožnega sodišča, saj se z običajnim nadzorom blagajniškega poslovanja in plačila sodnih taks takšnega ravnanja ne da odkriti, so na sodišču pojasnili za Delo.

passat lažni policisti Na avtocesti Slovenija Moška sta se izdajala za policista in kasirala

"Na podlagi ugotovitev nadzora smo vložili kazensko ovadbo na državno tožilstvo. To vodi in usmerja predkazenski postopek, ki ga v tej fazi izvajajo škofjeloški kriminalisti," je pojasnila predsednica kranjskega okrožnega sodišča Janja Roblek in dodala, da je uslužbenki delovno razmerje že prenehalo.

Kot so v ponedeljek sporočili s Policijske uprave Kranj, sumijo, da je uslužbenka v letih 2012-2017 položila na račun državnega organa manj gotovine, kot so je prejeli za plačila takse. Prav tako naj bi neupravičeno stornirala račune za plačila takse.

Policija in nova vozila Zloraba položaja Slovenija Zaradi jemanja podkupnin aretirali stečajnega upravitelja

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • evelux 07:17 18.april 2018.

    Saj pa država krade že od pamti veka al pa zaposleni ..... delavka bo zgolj odpuščena in preproga je pometena....

  • jozicamurn 14:47 17.april 2018.

    Prosim, da inšpektorji preverijo računovodske službe povsod, saj mislim da nam tudi kradejo pri plačah in božičnicah, jaz sama več ne razumem raznoraznih postavk in členov, vem pa da sem z leti imela veliko napredovanj, plača pa je za 50 ...prikaži več eur manjša. Kdo koga farba tukaj? Dobiš več na papirju, zato pa ker si višji razred dobiš bolj obdavčeno in na koncu si z napredovanjem zmanjšaš plačo. Ni logike.