Slovenija
2867 ogledov

Moška sta se izdajala za policista in kasirala

passat lažni policisti PU Koper
Z lučmi sta ustavljala voznike in izrekala "globe". .

Postojnski policisti so v preteklih dneh obravnavali dva primera kaznivega dejanja lažnega izdajanja za policista na avtocesti Ljubljana - Koper.

48-letnemu Ljubljančanu so odvzeli prostost, ker je osumljen, da se je novembra na odseku Ravbarkomanda - Postojna izdajal za policista. Osumljeni je z osebnim avtomobilom znamke VW Passat CC, sive barve, z dvema utripajočima rdečo-modrima lučema ustavil pred sabo vozeči osebni avtomobil italijanskega državljana. Pristopil je do vozila oškodovanca, se lažno izkazal za policista z neznano izkaznico, mu očital prekoračitev hitrosti z izrekom "globe". Italijan mu je izročil denar, vendar ni prejel potrdila o plačilu. 

valovi morje cres Slovenija Prijeli goljufa, ki je oddajal lažne apartmaje na Hrvaškem

V večernih urah 1. decembra se je na avtocesti Postojna - Razdrto zgodil podoben primer. Nekaj minut za tem, ko je oškodovanec iz Trsta policiji prijavil kaznivo dejanje, so policisti po hitri akciji na avtocesti izsledili osebni avtomobil znamke VW Passat CC, sive barve, in prijeli 38-letnega moškega iz Slovenskih Konjic. 

Zoper oba osumljenca bodo podali kazenski ovadbi, saj sta utemeljeno osumljenja izdajanja za uradno osebo in goljufije. 

passat lažni policisti | Avtor: PU Koper PU Koper
Je ustavil tudi vas?

Policisti vse občane prosijo, da v primeru, da jih je v preteklih dneh ustavil lažni policist z avtomobilom na fotografijah, takoj pokličejo na številko 113 in prijavijo kaznivo dejanje. 

Ob tem dodajajo, da se morajo po zakonu policisti, ko opravljajo policijske naloge v civilni obleki, pred policijskim postopkom izkazati s službeno izkaznico. Policist mora osebi, če ta to od njega zahteva, povedati svoje ime in priimek, izjemoma se lahko identificira le z identifikacijsko številko ter policijsko enoto, v katero je razporejen. 

Denar Prevara Slovenija Nikar ne kupujte tega izdelka. Gre za nateg!

Tujcem bo policist po plačilu globe na kraju izdal potrdilo, slovenskim državljanom pa plačilni nalog. V obeh primerih gre za obrazec velikosti formata A4. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Rado Stajnko 15:46 04.december 2017.

    ljudje bi delali vse, samo, da ne bi rabli delat.

  • alojzr 12:29 04.december 2017.

    Policija bi počasi lahko začela franšize izdajat. Dvotedenski tečaj, tukaj imaš plave lučke, rekelc, plačilne naloge 100 komadov, pa gremo!

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 12:17 04.december 2017.

    Policist S.P.!!

Sorodne novice