Slovenija
3754 ogledov

Plačilo parkirnin na vseh plažah

Ankaran parkirnina tabla cenik JC
V eni od obalnih občin so uvedli nov sistem za obiskovalce tamkajšnjih plaž. Uredba velja za vseh 24 ur vsakega dneva.

Slovenska obala je v času pandemije covida-19 dobro obiskana predvsem s strani domačih gostov. Tako je tudi v Ankaranu, za obiskovalce iz osrednje Slovenije najbližji občini na jadranski obali.

Tam do zdaj niso zaračunavali parkirnin na plažah. Parkomati so delovali le v centru naselja, plačati pa je bilo treba še za parkiranje znotraj kampa Adria.

Od sedaj bo treba za prostor za jeklenega konjička nekaj odšteti na vseh parkiriščih ob javnih plažah. Tako vam bodo zaračunali prostor ob plažah na Valdoltri, ob kampu Sv. Katarina, na Debelem rtiču in ob plaži v zalivu Sv. Jerneja, ki je v neposredni bližini slovensko-italijanske meje.

Slovenija Ankaran: 30 gostov nad receptorja, na pomoč več policijskih patrulj

V Ankaranu bo plačilni sistem veljal 24 ur na dan, tudi ob praznikih. Ponekod je zaenkrat moč plačati le s kartico ali telefonom, saj parkomati še niso postavljeni. Navodila za plačilo s telefonom ali aplikacijo so zapisana na tablah pred parkirnimi površinami, kjer je tudi cenik.

Ena ura parkiranja stane en evro ali dva evra, odvisno od lokacije. Za plačilo vam ne bo treba naložiti aplikacije, vse lahko uredite tudi z SMS sporočilom (v poštev pridejo SMS parking, ParkMeWise, Easypark). Na enak način vas bodo 15 minut pred iztekom vašega termina obvestili, da se vaš čas izteka in da ga lahko podaljšate. Časovni obseg parkiranja je omejen na največ 12 ur.

Ankaran parkirnina tabla cenik | Avtor: JC JC

Vročina Podrobnosti Slovenija Pripravimo se. Najbolj vroč dan.

"V okviru priprave Celostne prometne strategije Občina Ankaran uvaja javno službo upravljanja parkirišč in plačljiv parkirni režim na območju celotne občine Ankaran," so prejšnji teden v sporočilu za javnost zapisali na ankaranski občini. 

"Občina Ankaran je vključena v evropski projekt priprave Celostnih prometnih strategij (CPS), v okviru katerega uvaja tudi javno službo upravljanja sedmih parkirišč in plačljiv režim parkiranja. Parkiranje bo plačljivo po cenikih, ki so objavljeni na parkiriščih, plačevanje parkirnine pa bo možno tudi preko mobilnega telefona. Občina omogoča nakup splošnih abonmajev, uvajanje novega parkirnega sistema pa bo potekalo postopoma. Parkirišče Valdoltra zahod z dostopom do plaže je po novem namenjeno izključno invalidom in imetnikom abonmajev," so dodali iz občine med Koprom in Trstom.

Covid-19 Slovenija Število okužb s covidom-19 se ne umirja, spet tudi smrtna žrtev

Občina omogoča nakup splošnih abonmajev, in sicer v Turističnoinformacijskem centru Ankaran, pa tudi na prodajnem mestu Marjetice Koper na parkirišču za mestno tržnico v Kopru. Cena splošnega abonmaja je 30 evrov mesečno.

Skupna kapaciteta javnih parkirnih mest za osebna vozila na območju občine znaša 520 parkirnih mest, načrt javnih parkirišč pa je objavljen na spletni strani www.obcina-ankaran.si.

Komentarjev 3
  • Avatar omega_v6
    omega_v6 15:01 31.julij 2020.

    Seveda na 100 načinov bodo poskušali okrasti domače goste!! Ko poslušam te turistične delavce kako jamrajo mi jih sploh ni žal!! So prava sramota ne delajo drugega kot študirajo kako bodo okradli ljudi!!

  • evelux 11:05 31.julij 2020.

    No no slovenci vse vam bomo zaračunali bone boste imeli premalo nekoč ste hodili 10 dni na dopust sedaj se hvalite kako ste bili letos 3 al pa 4 dni preko bonov ...... lepo lepo privoščim vam .....