Slovenija
58 ogledov

V avgustu ne pozabite na oddajo vlog ...

Toast z marmelado Profimedias
Na ministrstvu za delo opozarjajo, da v avgustu poskrbite za pravočasno oddajo vlog za subvencijo vrtca in štipendije, sicer lahko ostanete brez ugodnosti, do katerih ste upravičeni.
  • Državne štipendije

Dijaki in študenti lahko sicer tudi med šolskim oziroma študijskim letom oddajo vlogo za uveljavljanje pravice do državne štipendije. Ob izpolnjevanju pogojev jim štipendija pripada od prvega dne naslednjega meseca po vložitvi vloge.

Sicer pa naj dijaki vlogo za dodelitev državne štipendije vložijo v mesecu avgustu, da bodo ob izpolnjenju pogojev upravičeni do državne štipendije s 1. septembrom. Študenti pa v mesecu septembru, da bodo upravičeni do državne štipendije s 1. oktobrom. Štipendija se dodeli za eno šolsko oziroma študijsko leto, vlogo pa je treba oddati na center za socialno delo.

  • Zoisove in deficitarne štipendije

Pri uveljavljanju Zoisovih in deficitarnih štipendij pazite na roke, in sicer vlogo za dodelitev in za nadaljnje prejemanje Zoisovih štipendij je za dijake potrebno oddatido 7. 9. 2016 in za študente do 7. 10. 2016. Vlogo je treba oddati na Sklad za razvoj kadrov in štipendije.

Od lanskega leta se dodeljujejo tudi štipendije za deficitarne poklice. Prejemniki štipendije za deficitarne poklice, ki so štipendijo pridobili v šolskem letu 2015/2016, morajo vlogo za nadaljnje prejemanje štipendije oddati do 31. 8. 2016.

Na novo lahko za štipendijo za deficitarne poklice zaprosijodijaki, ki bodo obiskovali 1. letnik programov srednjega poklicnega izobraževanja. Vlogo je mogoče oddati do vključno 20. septembra 2016 na Sklad za razvoj kadrov in štipendije.

  •   Znižano plačilo vrtca

Vlogo za znižano plačilo vrtca morajo v avgustu vložiti starši, katerih otroci gredo septembra prvič v vrtec. Prav tako morajo vlogo vložiti starši otrok, ki jim subvencija poteče ta mesec. Na ministrstvu za delo so izpostavili, da konec avgusta poteče pravica tretjini upravičencev, vsi ostali pa imajo pravico priznajo še naprej.

Veljavnost pravice do znižanega plačila vrtca lahko preverite tudi s pomočjo spletne aplikacije za vpogled v podatke o pravicah iz javnih sredstev.

Komentarjev 4
  • CAROL055 13:19 07.september 2016.

    Pažnja !!! Pažnja !!!!Da li vam je potreban kredit? Da li vam je potrebna hitna kredit očistiti svoje dugove ili vam je potreban kapital kredit za poboljšanje vaše poslovanje? Jeste li odbijen od strane banaka i drugih financijskih agencija? ...prikaži več Ne tražite dalje, jer mi smo tu za sve vaše finansijske probleme. Dajemo kredite po kamatnoj stopi od 2% na ljude, tvrtke i društva na jasan i razumljiv način, termini i uvjeti.Bez kreditne provjeriti je potrebno, 100% zajamčena. Molimo prijavite se odmah putem naše e-mail, a vi ćete biti drago da jesi, jer mi ćemo učiniti sve vaše finansijske probleme stvar prošlosti. Pišite nam na: (Caroljonesloanfirm@gmail.com)

  • Avatar roksa
    roksa 09:30 21.avgust 2016.

    Slovenci smo svetovni in olimpijski prvaki v birokraciji!!!!

  • september 08:13 21.avgust 2016.

    Ubogajte leve in oddajte vloge...potem si boste lahko privoščili kos kruha pa med gor.