Slovenija
29 ogledov

V boj za župana na Mirni

Alojzij Kastelic je presenetil z odločitvijo, da se bo potegoval za prvega moža Žurnal24 main
Namesto v Trebnjem bo kandidiral za župana na Mirni.
V borbo tudi Skerbiš
Kandidatura. Poleg Kastelica je svojo kandidaturo za mirnskega župana že pred časom napovedal Dušan Skerbiš, koordinator odborov za ustanovitev občine Mirna. Kandidiral naj bi kot kandidat Liberalne demokracije Slovenije ob podpori nekaterih drugih strank.

Prav bi bilo, da kandidiram na Mirni,” je prepričan trebanjski župan Alojzij Kastelic, sicer prebivalec Krajevne skupnosti Mirna. “Upam, da bom z nabranimi izkušnjami tako pri delitveni bilanci kot pri poslovanju občine prispeval svoj delež tudi k razvoju Mirne,” je izpostavil.

Različne napovedi
Kastelic je februarja lani, ko so se Mirnčani odločili za odcepitev od Občine Trebnje in ustanovitev lastne občine, za Žurnal24 povedal, da obžaluje to pobudo in želi, da pobudniki o tej odločitvi trezno premislijo. Letos avgusta je na novinarski konferenci napovedal vnovično kandidaturo v trebanjski občini na Županovi listi za razvoj Trebnje.

Želim, da na Mirni ostaneta sloga in združena moč za napredek kraja.
Alojzij Kastelic, župan Občine Trebnje

Neuradno se je sicer govorilo, da ob morebitni ustanovitvi občine Mirna sploh ne bo kandidiral za župana ali pa da se bo za županski stolček znova potegoval v Trebnjem. Ugibalo se je tudi, ali je zaradi volitev spremenil naslov svojega stalnega prebivališča.

Svetla prihodnost
“Pričakujem, da se bo dejanska razdružitev zgodila 1. 1. 2012, to se pravi, da bomo prihodnje leto še vedno v skupni občini,” je povedal in dodal, da je treba poskrbeti za načrte, zastavljene tako v eni kot v drugi občini. Prepričan je, da Mirno čaka svetla prihodnost, saj se že pogovarja s tamkajšnjimi naložbeniki. “Čakajo pa nas trda leta, kajti smo v globoki gospodarski krizi,” je pristavil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.