Slovenija
80 ogledov

V Bruselj in London iz Ljubljane

wizz air Shutterstock
Wizz Air, največji nizkocenovni letalski prevoznik Srednje in Vzhodne Evrope, bo ponovno začel leteti z ljubljanskega letališča, in sicer London na letališče Luton in v Bruselj na letališče Charleroi. Začetek poletov 29. in 30 oktorba, cene pa od 23 oziroma 28 evrov.

Madžarski Wizz Air, največji nizkocenovni letalski prevoznik Srednje in Vzhodne Evrope, bo ponovno začel leteti z ljubljanskega letališča. Sodelovanje z Aerodromom Ljubljana in načrte za razvoj prometa na področju nizkocenovnih letalskih povezav v Slovenijista danes predstavila generalni izvršni direktor Wizz Air Jozsef Varadi in predsednik uprave Aerodroma Ljubljana Zmago Skobir.

Cene poletov pod 30 evrov

Za polet z ljubljanskega letališča bo potrebno odšteti od 23 do 28 evrov. Let v London in Bruselj  bo mogoč petkrat na teden. Sloveniji bo nov dogovor prinesel tudi 70 novih delovnih mest.

Zadnji let leta 2008

Wizz Air je z ljubljanskega letališča že letel med majem 2006 in januarjem 2008, Ljubljano pa je povezoval z londonskim letališčem Luton in letališčem Charleroi južno od Bruslja.

Wizz Air je v preteklem poslovnem letu prepeljal več kot 11 milijonov potnikov, v tekočem poslovnem letu pa želijo številko dvigniti na 12 milijonov. Podrobnosti glede prihodkov in dobička v preteklem letu sicer niso razkrili, so pa zagotovili, da so v dobrem finančnem položaju in tudi v tekočem poslovnem letu računajo na dvomestne stopnje rasti.

 

Med sedmimi prevozniki le en nizkocenovnik

Prvi nizkocenovni prevoznik na ljubljanskem letališču je bil britanski EasyJet, ki je takoj po vstopu Slovenije v Evropsko unijo leta 2004 začel leteti v London. Pozneje je nekaj časa letel še v Berlin in Pariz, potem pa je liniji ukinil in zdaj leti le še v London.

Kaj kmalu se je v Mariboru končal podvig največjega EasyJetovega tekmeca, irskega Ryanaira. Ta je med Mariborom in Londonom letel od junija 2007 do marca naslednje leto, ko ni bilo več subvencioniranja letalske povezave.

Komentarjev 1