Slovenija
10326 ogledov

V četrtek bo zjutraj še huje kot običajno

Zastoj na avtocesti arhiv Žurnal24 Zastoj na avtocesti.
V prihodnjih dneh se bodo razmere na naših cestah spremenile.

Zaradi praznika se v četrtek v Avstriji, večjem delu Nemčije in delu Švice začne podaljšan vikend. Posledice bodo čutili tudi uporabniki slovenskih cest. 

Prometno-informacijski center napoveduje, da bo prvo spremembo čutiti že v sredo popoldne in zvečer. V četrtek bodo po napovedih prometno-informacijskega centra jutranje prometne konice daljše kot običajno. 

Promet bo povečan od Avstrije proti osrednji Sloveniji in naprej proti Primorski. Na gorenjski avtocesti bodo največje zgostitve med 6. in 9. uro, na štajerski avtocesti med 6. in 10. uro ter na ljubljanski zahodni obvoznici vse do 18. ure oziroma do konca popoldanske konice. Povečan promet bo tudi na mejnih prehodih s Hrvaško.

V nedeljo bodo večje zgostitve v obratni smeri. 

V četrtek popoldne in v petek zjutraj se bo povečalo tudi število tovornih vozil pred prehodi z Avstrijo. 

Dars | Avtor: Andrej Leban Andrej Leban

Dodatno bodo na razmere na slovenskih cestah vplivala rušenja cestninskih postaj. Na relaciji Šentilj - Pesnica v obeh smereh potekajo dela (zaprt je prehitevalni pas). Odstranitev je predvidena 29. maja.

Na odseku razcep Dragučova – Maribor vzhod bodo začeli s pripravljalnimi vzdrževalnimi deli v torek in sredo, 28. in 29. maja. Dela se bodo nadaljevala vse do začetka junija.

Zaradi rušenja cestninske postaje Videž promet mimo priključka Kozina poteka po enem zoženem pasu v vsako smer. Zaprt je priključek Kozina v obeh smereh, do predvidoma 29. maja. Dela so predvidena do konca maja 2019.

Na odseku med Razdrtim in Gabrkom v obeh smereh potekajo obnovitvena dela. Ves promet poteka po prehitevalnih pasovih, ki so širine 3,5 metra, zaradi česar ni možno izvajati izrednih prevozov večjih dimenzij. Takšna prometna ureditev bo do začetka junija.

Na odseku Ivančna Gorica - Bič bodo predvidoma do 30. junija potekala dela zaradi izvedbe temeljev portalov v sklopu rušitve CP Dob. 

Zaradi rušenja cestninske postaje Drnovo in obnove vozišča med Dobruško vasjo in Brežicami (v dolžini približno 8 km) promet poteka dvosmerno po desni polovici. Priključek Drnovo bo zaprt v obe smeri do 14. junija 2019.

Predvidoma do začetka junija letos bo med razcepom Nanos in priključkom Vipava proti Vrtojbi (Italiji), zaradi zgraditve poskusnih polj protivetrne zaščite, promet v dolžini 7 km urejen večinoma po drugi polovici hitre ceste dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje.

Več informacij na tej povezavi.  

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.