Slovenija
1170 ogledov

V delovnem času obirali grozdje za župana?

Vinograd
S službenim avtom domnevno vozil sode, medtem ko je devet zaposlenih delalo v njegovem vinogradu.

Svetnika Občine Črenšovci Dušan Utroša in Boris Kreslin sta nadzornemu odboru občine naznanila župana Antona Törnarja, ker naj bi prekoračil pooblastila in zlorabil svoj položaj, poroča Večer. 

29. avgusta in 21. septembra naj bi neupravičeno odredil uporabo občinskega avtomobila za prevoz sodov v svoj vinograd, poleg tega pa naj bi sedem javnih delavcev ter dva zaposlena v občinski upravi 21. septembra obirala grozdje v županovem vinogradu, čeprav so bili tega dne glede na razpored na delovnem mestu v službi. 

Nadzorni odbor je v poročilu po navedbah časnika zapisal, da je bila "kršena pravica do uporabe službenega vozila v zasebne namene, ker se pravica do uporabe vozila v zasebne namene določi s pravilnikom o uporabi službenih vozil ali s pogodbo, občina pa nima sprejetega pravilnika"

Župan za vožnjo plačal 40 evrov

NO je po poročanju Večera tudi ugotovil, da če zaposleni že uporablja avtomobil tako za službene kot za zasebne namene, je treba voditi evidenco o prevoženih kilometrih in dosledno ločiti službene vožnje od zasebnih, "kar pa v primeru nadzorovane osebe ni zgledno urejeno".

svečina, srce Nezaslišano Slovenija Francozi ukradli naše svečinsko srce

Črenšovski župan je v odzivu na poročilo odgovoril, da občina ažurnega pravilnika nima, a da je v pripravi, prav tako mu je občina za pot s službenim vozilom izstavila dva računa za 20 evrov, torej skupaj 40 evrov, kar je poravnal. 

Naknadno popravljali evidence?

Glede neupravičenega napotila občinskih delavcev v zasebne namene, je NO po navedbah časnika sprejel sklep, da so bili "kasneje narejeni popravki, ko naj bi bilo s korekturno tekočino zabrisano prvotno stanje in na novo zapisano koriščenje letnega dopusta v evidenci ur za 21. september pri sedmih od devetih zaposlenih prek javnih del in dvema zaposlenima osebama v občinski upravi, pri čemer obstaja sum, da ti popravki ne bi bili narejeni, če se problematika najema občinskih sredstev in občinskih delavcev v zasebne namene ne bi izpostavila na seji občinskega sveta".

Mama z otrokom Nepravičen izbris Slovenija Mlade mamice se ne morejo prijaviti za službo

Nadzorni odbor je poročilo predstavil na seji občisnkega sveta, v prisotnosti župana, ki je po navedbah Večera dejal: "Moja obsodba je padla že na prejšnji seji občinskega sveta konec septembra, ko sem od enega od svetnikov izvedel, kaj mi pripravljate."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar čavez
    čavez 15:04 07.december 2017.

    Ta Slovenija res ne premore drugega kot lopove, se ne čudim da je med drugo vojno brat ubil brata, le kaj bi bilo danes če le pride do tega nas preživele z lučjo ob belem dnevu iščejo.