Slovenija
155 ogledov

V Domžalah najdražja za 20 milijonov

Najdražje nepremičnine v Ljubljani
1/5
Stoja Trade
Na spletu smo našli kar nekaj nepremičnin, ki stanejo več milijonov evrov. Nepremičninski agenti pravijo, da so morebitni kupci tujci, vendar je povpraševanja po njih v krizi malo.

Najdražja hiša, ki je naprodaj in smo jo našli na spletu, stane 20 milijonov evrov. Gre za rezidenco v Domžalah s tremi objekti, eden od teh je grad, velik 1.335 kvadratnih metrov, ki ima med drugim spalnico s kopalnico, bivalni del z jedilnico, zajtrkovalnico, fitnes sobo, savno in jacuzzi, knjižnico, prostor za razstave in dvigalo.

"Take nepremičnine se lahko prodajajo tudi po nekaj let. Sicer pa je težko reči, koliko časa so na trgu, sploh zdaj v tej krizi. Mi smo sicer bolj specializirani za najem, ampak prodajamo kar nekaj takih nepremičnin za tujce in premožnejše stranke, vendar je kriza zdaj res zelo velika," pravi Zoran Đukić, direktor agencije Stoja nepremičnine, in dodaja, da se tudi pri najemu kriza pozna, a se posli vseeno sklepajo. "Realizacija najemov je dobra, ker so cene padle. Da nekaj prodamo, pa mora biti nepremičnina res lepa, cena pa dobra." Tudi v drugi agenciji, ki prodaja nepremičnine za pet milijonov evrov, pojasnjujejo, da so ciljna skupina tujci in da zato sklepanje poslov traja dlje časa.

Vstop v hišo s prstnim odtisom

V Ljubljani se na primer prodaja luksuzna hiša v Trnovem, ki je le 15 minut peš od Tromostovja, za šest milijonov evrov, in sicer z vso opremo, ker je ta narejena po meri. Med drugim ima pet spalnic in kopalnic, dnevno sobo z galerijo, TV-sobo, več teras, pokriti bazen, finsko savno, fitnes s prho, vrt, ki se samodejno zaliva, videonadzor in kontrolo dostopa na prstni odtis. Še ena hiša v Trnovem se prodaja za pet milijonov evrov in ima tudi bar z biljardnico ob bazenu, sobo za rekreacijo, savno in vinsko klet. V oglasu je zapisano, da ima lastnik tri skrbnike za hišo, in sicer hišno pomočnico, vrtnarja in vzdrževalca.

Po takšnih cenah prodajajo tudi nepremičnine na Obali, predvsem tiste s pogledom na Piranski ali portoroški zaliv. "Lani smo prodali več nepremičnin v višjem cenovnem razredu v Ljubljani kot na Primorskem, vendar smo na Obali prodali za višjo ceno. Nekaj jih je bilo prodanih za res zelo visoko ceno, česar v Ljubljani ni bilo," ob koncu pogovora doda Đukić.

Komentarjev 8
  • dd 10:17 08.avgust 2012.

    Cene "luksuznih" nepremičnin so zelo napihnjene. Kot se tudi vidi na slikah zgoraj; slaba arhitektura in razporejenost prostorov, sem pa tja nametano nekaj boljših materialov, ki se izgubijo v neokusni umeščenosti, neprimerno pohištvo... Park zgoraj pa sploh ni na nivoju ...prikaži več za nepremičnino za 2m evra. Ni čudno, da ni nobenega kupca.

  • dragec 08:57 08.avgust 2012.

    malenkost, kupim, za keš (ali zaprosim NLB za kredit - po telefonu) ha..

  • slomusikus 02:23 08.avgust 2012.

    Noja, prekomerno sopirjenje je v slo zelo poznano zato pa smo prisli na nivo grcije;-) pa se slabse bo tako, da bi bilo bolje malo realnosti realizirat. Mislim, kje je tu logika, da so nepremicnine v LJ drazje kot recimo ...prikaži več v München-u? Utopija! Pa lepo se imejte;-)