Slovenija
21 ogledov

V Izoli se bodo dodatno zadolžili

Zaradi manjših prihodkov od stavbnih pravic se bo Občina Izola, ki jo vodi Igor Žurnal24 main
Rebalans. V občinskem proračunu bo za dva milijona evrov manj sredstev od stavbnih pravic.

Občina Izola bo na četrtkovi izredni seji občinskega sveta sprejemala rebalans proračuna, s katerim je predvideno dodatno dolgoročno zadolževanje občine za dva milijona evrov. V upravi so namreč ugotovili, da načrtovani prihodki v višini dveh milijonov evrov od podelitve stavbnih pravic za območje zazidalnega načrta Kajuhova ulica–hudournik Morer in OPPN Cona mestne industrije jug – živilska industrija ne bodo realizirani. Občina je maja javno zbirala ponudbe za podelitev stavbne pravice na omenjenem območju, vendar ni bilo zanimanja.

Kot izhaja iz občinskega gradiva, je znesek dolgoročnih posojil skupaj z obrestmi, ki jih bo občina letos plačala, 317.815 evrov, s predlaganim dodatnim zadolževanjem pa se bo v naslednjem letu povečal na 450.432 evrov. Občina ima 3,2 milijona evrov kratkoročnih kreditov in 4,5 milijona evrov dolgoročnih kreditov. Dodatno zadolževanje bo predstavljalo 3,26 odstotka realiziranih prihodkov v letošnjem letu, po zakonu o financiranju občin pa se te lahko zadolžijo do osem odstotkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.