Slovenija
58716 ogledov

V kamero je oče povedal, da se je prišel poslovit od 20-letne hčerke

Covid-19 Profimedia
Po Sloveniji odmeva primer 20-letnice, ki jo še vedno zdravijo v UKC-ju v Ljubljani. Do zapletov je prišlo po cepljenju. Ali je zaplet dejansko pripisati cepljenju, pristojni še preiskujejo.

Na Dnevniku nacionalne televizije so v prispevku glede primera 20-letnice objavili besede moškega, ki je pristopil k njihovi kameri. Povedal je, da se je prišel poslovit od svoje 20-letne hčerke. Dodal je, da je bila pred kratkim cepljena, natanko kdaj, ni vedel, dodal je, da več ne živijo skupaj. 

Na TV Slovenija so dodali še, da naj bi bila 20-letnica klinično mrtva. 

V UKC-ju so potrdili, da so včeraj v zgodnjih jutranjih urah sprejeli mlajšo bolnico v urgentni ambulanti nevrološke klinike. "Takoj ob sprejemu je bilo prepoznano življenjsko ogrožujoče stanje in se je skladno s postopki začelo urgentno zdravljenje, vendar se kljub naporom stanje bolnice ni izboljšalo. Trenutno je hospitalizirana v enoti intenzivne terapije v skrajno težkem zdravstvenem stanju," so zapisali v UKC. 

Zaradi časovnega sosledja s cepljenjem z vektorskim cepivom, ki se aplicira z enkratnim odmerkom, je bil primer kot možen stranski učinek prijavljen na NIJZ. "Čeprav je dokazovanje neposredne povezave stvar nadaljnjih postopkom NIJZ, kar še ni bilo opravljeno, se zbuja utemeljen sum, da gre za vzročno povezavo med cepljenjem in zapletom," so še navedli na UKC. 

Bojana Beović, vodja posvetovalne skupine za cepljenje, je za 24 ur povedala, da bo potrebno skrbno pregledati dokumentacijo, šele potem bo možno podati mnenje. Dodala je, da se skupina še ni sestala, njeno osebno mnenje pa je, da "je pametno, da se cepivo Janssen ta hip umakne". 

Minister za zdravje Janez Poklukar je povedal, da bo na vprašanja odgovoril NIJZ, ki transparentno spremlja vse zaplete po cepljenju, in javna agencija za zdravila in medicinske pripomočke. "Verjamem, da bosta obadva skupaj, če smatrata oz. ugotavljata, da bi bilo karkoli v povezavi s cepljenjem, aktivirala ustrezno komisijo pri ministrstvu, ki bo pregledala vso potrebno dokumentacijo oz. vse, kar je potrebno, da pridemo stvari do dna." Minister je dodal še, da družina 20-letnice zdaj potrebuje mir, sočutje in pomoč. 

Po podatkih nevrološke klinike gre za drugi resen zaplet, povezan z aplikacijo cepiva pri nas. Oba sta se pojavila pri ženskah, mlajših od 50 let.

Mestni utrip Covid-19 Slovenija Najnovejša prognoza za Slovenijo: To nas čaka do konca leta!

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 72
  • rafo 11:51 29.september 2021.

    premislimo trezno in to trikrat ,nihče ne bi smel umreti zaradi cepljenja, če cepivo ni 100% varno se ne bi smelo uporabljati , ne glede na vse ostalo,ne glede na epidemijo,ne moremo sprejeti določeno število nedolžnih žrtev za ostale pluse ...prikaži veče pri cepljenju prebivalstva, tukaj morajo odgovarjati regulatorji ki so odobrili cepivo

  • Avatar R_D
    R_D 09:56 29.september 2021.

    Do zdaj je bilo z Janssenom pri nas cepljenih 120.000 ljudi. Če punca slučajno umre, to pomeni 0.000833% smrtnost al 8 ljudi na milijon cepljenih.

  • Avatar Štefan Fidler
    stefan50 09:39 29.september 2021.

    SEM 1.000000% PREPRIČAN DA BODO ZATAJILI IN KOT VEDNO BODO KRIVI PRIROJENE BOLEZNI,KI OD SAMEGA ZAČETKA JIH NI BILO,AMPAK SAMO COVID-19 (Y)