Slovenija
15919 ogledov

V Kopru bi lahko razveljavili drugi krog volitev

Boris Popovič, predsedniške volitve 2017 Mediaspeed
Predčasno oddane glasovnice so šteli šestkrat, poročajo Primorske novice.

"Po šestkratnem štetju so nesporno našteli 2715 glasovnic, pri čemer je bilo razmerje Popovič: Bržan 70:30. A še vedno niso razvozlali razhajanja med vpisanimi v volilni imenik, označenimi, da so glasovali predčasno, in številom glasovnic. Danes zato ponovno pregledujejo vpis vseh 42.412 volilnih upravičencev v volilni imenik," poroča časnik. Sest glasovnic naj bi bilo preveč.

Če bo po današnjem štetju glasov prispelih po pošti rezultat nesporen - denimo, da bo med kandidatoma 15 glasov razlike, najverjetneje ne bo potrebe po razmisleku o razveljavitvi drugega kroga, če bo razlika manjša, pa je ta možnost zagotovo na mizi, pravi predsednik koprske občinske volilne komisije Miloš Senčur.

Boris Popovič Volitve Slovenija Vojna živcev v Kopru: Popović je že priznal poraz, nato se je zgodilo tole

Po preštetih glasovnicah z volišč je kazalo na gotovo zmago Aleša Bržana, saj je vodil za več kot tisoč glasov a so nato predčasno oddane glasovnice povsem spremenile položaj. Ko je Popovič v izjavi za medije priznal poraz, je dejal, da je Koper očitno razdeljen na pol, saj da je izgubil le za okrog 70 glasov, a je nato pozno zvečer občinska volilna komisija sporočila, da je razlika le 12 glasov.

Po pošti je prispelo 46 glasovnic, ki so jih že odprli, pravkar pa jih štejejo in preverjajo, ali so veljavne in ali je žig na njih ustrezen, zato so novinarje zaprosili, da zapustijo prostor. 

Boris Popovič Slovenija To je Popovič povedal, ko je mislil, da je poražen

Aleš Bržan je zaradi domnevnih nepravilnosti na enem od volišč že zahteval ponovno štetje glasovnic.

Lokalne volitve Rezultati Slovenija To so župani in županje, ki so bili izvoljeni v drugem krogu

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar Darko Capek
    Darko Capek 13:25 04.december 2018.

    lopov bo kradel, prokleta lopovska mafija in nesposobno sodstvo in policija

  • mph 16:45 03.december 2018.

    Tega pa ne razumem: "Po pošti je prispelo 46 glasovnic, ki so jih že odprli, pravkar pa jih štejejo in preverjajo, ali so veljavne in ali je žig na njih ustrezen, zato so novinarje zaprosili, da zapustijo prostor." Kaj prisotnost ...prikaži več novinarjev je moteča za koga?

  • jezero 13:30 03.december 2018.

    Lopov ne bo izpustil milijonov kar tako iz rok.