Šport
52 ogledov

Šporar poskrbel za remi na izjemnem derbiju

nogomet
1/21
Saša Despot
V zaostali tekmi 15. kola sta se Olimpija in Maribor razšla z 2:2. V 18. kolu je Koper doma premagal Zavrč, tekma v Krškem je bila odpovedana. Preložili so jo na sredo.

Veliki slovenski derbi je postregel z zanimivo predstavo, v kateri sta se ekipi na koncu razšli z delitvijo točk. Obe ekipi sta napovedovali boj za zmago, gosti so bili blizu nje, saj so vodili vse do sodniškega dodatka, a je Andraž Šporar v izdihljajih tekme poskrbel vsaj za točko vodilne Olimpije. Ta ima tako še vedno sedem točk prednosti pred večnim tekmecem.

Mariborčani so tekmo začeli izvrstno, saj so že v sedmi minuti povedli, potem ko je iz bližine zadel Gregor Bajde po podaji Dareta Vršiča z desne strani. V 12. minuti so Ljubljančani zapravili prvo priložnost, ko je z desne strani kazenskega prostora zgrešil Ezekiel Henty. V 21. minuti pa so Mariborčani še enkrat unovčili pobudo na igrišču, z več kot 20 metrov malce z desne strani je Aleksandra Šeligo s strelom v nasprotni kot premagal Petar Stojanović. Tri minute zatem je v kazenski prostor Maribora prodrl Henty, a je Jasmin Handanović dobro posredoval.

V 26. minuti pa je Olimpija znižala zaostanek. Po kotu Mihe Zajca z desne strani je v kazenskem prostoru do strela prišel Andraž Šporar in z močnim strelom poskrbel za 1:2. V naslednjih trenutkih je bila Olimpija tista s pobudo, a brez posebnih priložnosti, v 33. minuti je Zajc meril previsoko z roba kazenskega prostora. Le dve minuti pozneje je sam pred Šeligo prišel Vršič, a zgrešil in zapravil izjemno priložnost za goste. Zahteval je sicer enajstmetrovko. Na drugi strani je v 40. minuti z leve strani žogo čez gol poslal Matic Fink, to pa je bila tudi zadnja lepša priložnost v tem delu igre.

V uvodu drugega polčasa je najprej z roba kazenskega prostora zagrozil Zajc, Handanović pa je žogo odbil. V 48. minuti je Jean-Philippe Mendy iz težkega položaja z desne strani zatresel le zunanji del mreže, v 50. minuti pa je na drugi strani s prostega strela z 20 metrov Alves Coelho Da Silva zadel vratnico. V 60. minuti so mariborski navijači z metanjem pirotehnike na igrišče poskrbeli za začasno prekinitev tekme, že pred tem so z baklo skoraj zadeli tudi Olimpijinega vratarja Šeligo.

V 65. minuti pa je zaradi drugega rumenega kartona z igrišča moral Stojanović zaradi prekrška nad Hentyjem. Odločitev je zelo razburila branilca, svoje nestrinjanje pa je pokazala tudi celotna mariborska klop. V 73. minuti so nato kljub igralcu manj nevarno zagrozili Mariborčani, po podaji Agima Ibraimija z leve strani je s strelom z glavo Mendy zatresel prečko. V 77. minuti je Rok Kronaveter z 20 metrov meril premalo natančno, Zajc in Martin Mimoun pa sta malce pozneje streljala preslabo za spremembo izida.

Mimoun je poskusil tudi v 85. minuti, Kronaveter pa je malce zatem iz ugodnega položaja grdo zgrešil. Že v sodniškem dodatku pa je domače navijače razveselil Šporar, ki je malce izven kazenskega prostora prišel do žoge in natančno udaril za 2:2. To je bil že njegov 17. zadetek v prvenstvu.

Spremenjeni kanarčki do treh točk

Na Bonifiki sta se v dežju in vetru ter zelo težkih pogojih  srečala koprska in završka zasedba, ki sta v dvotedenskem reprezentančnem premoru doživela korenite spremembe. Koprčane so po sporazumni prekinitvi pogodbe zapustili Ivica Guberac, Matej Palčič, Goran Galešić, Denis Šme, Mitja Lotrič, Amar Rahmanović in Ante Tomić, Zavrčani pa so dobili novega trenerja; na klop je po treh mesecih znova sedel Ivica Solomun. Tega je takrat na trenerskem mestu nasledil Slavko Matić, ki pa se je vmes preselil na Obalo.

Koper je začel v silovitem ritmu, v četrti minuti pa hitro povedel. Luka Vekić je po podaji Svena Dedića natančno sprožil z desetih metrov in žoga je tik ob vratnici končala v mreži. To je bila tudi edina priložnost in strel domače ekipe v prvem polčasu, saj so nato pobudo prevzeli gostje iz Zavrča. V deveti minuti je sledil obetaven napad po desni strani preko Dejana Glavice, a je domači vratar Kristjan Kahlina njegov strel z osmih metrov izbil v kot. V 23. minuti je Jure Matjašič sam pritekel pred Kahlino, koprski vratar je dobil dvoboj iz oči v oči. V 29. minuti je sledil fantastičen strel gostujočega zvezdnika Alberta Riere, njegov poizkus s skoraj 25 metrov je zaustavila vratnica.

Uvodni del nadaljevanja tekme ni ponudil razburjenj, se je pa gostom poznalo, da je razpoloženi Riera ostal v slačilnici. V 59. minuti je sledila groba napaka vratarja gostov Dominika Picaka, saj je na oko nenevaren poizkus domačega vezista Lea Štulca s 25 metrov končal v golu. Drugi strel v okvir gostujočega gola je pomenil tudi drugi zadetek za domače.

V 66. minuti so gostje le zadeli. Po podaji Eda Kevina Kokorovića z desne strani je z glavo z bližine zadel Josip Golubar. V 73. minuti je sledila nova stoodstotna priložnost gostov, strel rezervista Zlatana Muslimovića je z odlično obrambo zaustavil Kahlina. V 82. minuti so domači zadeli še tretjič. Razpoloženi Štulac je po izvrstni akciji na robu kazenskega prostora najprej preigraval, nato pa natančno sprožil v levi kot gostujočih vrat.

V Krškem sneg odnesel tekmo

Današnja tekma 18. kroga Prve lige Telekom Slovenije med nogometaši Krškega in Domžal, ki bi se morala začeti bo 16. uri na stadionu Matije Gubca v Krškem, je zaradi snega odpovedana. "Glavni sodnik Damir Skomina si je ogledal igrišče in odločil, da ni primerno za igranje nogometa," so Domžalčani zapisali na družbenem omrežju Twitter.

Prva liga TS, 18. kolo:

Luka Koper : Zavrč  3:1 (1:0)
Vekić 4., Štulac 59., 82.; Golubar 67.

Krško - Domžale (preloženo na sredo)

Jutri:
Celje - Rudar

Sreda:
Olimpija - Krka
Maribor - Gorica

Prva liga TS, 15. kolo:

Olimpija : Maribor  2:2 (2:1)
Šporar 26., 92.; Vršič 7., Stojanović 21.

Lestvica:
1. Olimpija  39 (-1)
2. Maribor  32 (-1)
3. Domžale  29 (-1)
4. Gorica  28 (-1)
5. Zavrč  26
6. Luka Koper 19
7. Rudar  18 (-1)
8. Krka  18 (-1)
9. Krško  14 (-1)
10. Celje  12 (-1)

Komentarjev 2
  • dragec 12:11 22.november 2015.

    IZJEMEN DERBI, FUJ (izjemen derbi je bil v Madridu)

  • mihatirs 08:24 22.november 2015.

    Če že imaš rumeni karton in si na intelektualni Stojanovič, ter da greš takole štartat od zadej si nič drugega kot še en rumeni karton ne zaslužš...pravilna izključitev-saj če bi ga zadel na polno(tako ga je samo podrl od zadej-to ...prikaži več da je zravne zadel žogo nima veze) bi bil tudi rdeči karton čist uredu!