Slovenija
24 ogledov

V Krškem upor Cerodu II

Franc Bogovič Mojca Marot
Odpadki. Ločevali bodo v svoji sortirnici. Za Cerod II bi dali le tretjino denarja.

Sortirnica. Občina Krško bo zbrane odpadke pred odlaganjem na skupnem odlagališču družabnic Ceroda razvrščala v zbirnem centru v Spodnjem Starem Gradu, so se na včerajšnji izredni seji odločili tamkajšnji svetniki.

“S takšno rešitvijo bodo stroški ravnanja z odpadki za naše občane nižji, kot če se vključimo v Cerod II,” nam je povedal Franc Bogovič, župan Občine Krško. Kot so pojasnili v sklepu, naj bi občine za Cerod II od 32 milijonov evrov, kolikor je projekt vreden, prispevale deset milijonov evrov, na Občino Krško pa od tega pade 760 tisoč evrov. Prvi izračuni stroškov odvoza, predelave in odlaganja odpadkov, ki so jih pripravili na Cerodu, kažejo na dvig cene za 54 evrov na tono odpadkov.

Turk: Podpisali so!

“Aneks tri, ki ga je podpisala tudi Občina Krško, pravi, da soglašajo s sofinanciranjem Ceroda II in tudi masnim tokom odpadkov iz Posavja,” nam je odgovoril Alojz Turk, direktor Centra za ravnanje z odpadki, ko smo ga vprašali za odziv na včerajšnjo odločitev v Krškem. Bogovič pa nam je v zvezi s tem dejal, da pri sofinanciranju Ceroda II nameravajo sodelovati, a le v tisti tretjini naložbe, ki se nanaša ureditev odlagalnega prostora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.