Slovenija
44 ogledov

V Laškem poplave odnesle cesto

Podrto drevo v Murglah Bralka
Vreme po državi znova povzroča nevšečnosti. Na Štajerskem močno dežuje.

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje imajo gasilci, kot kaže, ogromno dela:
- V Breznem je zaradi poplav odneslo dovozno cesto
- V Zgornji Rečici voda zaliva mrliško vežico
- V Strenskem je zaradi udara strele prišlo do požara gospodarskega poslopja
- V Sedražu (vse Občina Laško) je potok prestopil bregove in ogroža stanovanjsko hišo

Nekaj težav je bilo tudi v prestolnici. "Med današnjim neurjem je veter v Murglah podrl drevo ter za malo zgrešil hišo. Čeprav so drevesa last mestne občine, morajo za njih skrbeti prebivalci. Ravno letos se zaradi velikih stroškov obrezovanja ni porezalo dreves," nam je sporočil bralec in priložil fotografijo.

Čaka nas lep konec tedna
Vreme v naslednjih dneh naj bi bilo boljše. Kot piše na strani Agencije RS za okolje (Arso), bo v četrtek več oblačnosti le v severozahodni Sloveniji. V petek bo povečini sončno, povprečna temperatura bo višja od 30 stopinj Celzija. Tudi konec tedna naj bi se temperature gibale okoli 30 stopinj. Več podatkov na: vreme.net.

Kar se tiče poletja, na Arsu napovedujejo precej vroče prihajajoče mesece. V tem trimesečju (torej do oktobra) naj bi bile temperature za okoli stopinjo nad povprečnimi vrednostmi za obdobje 1981–2005. Količina padavin naj bi bila blizu povprečju.

Je tudi vas kje presenetilo slabo vreme? Fotografije ali videoposnetek nam lahko pošljete prek obrazca, ki ga najdete na tej povezavi.

Komentarjev 1
  • recesija 17:27 05.julij 2011.

    Kako pa naj pogledam kakšno bo vreme, če mi pa spletno stran vreme.net odpira že 3 minute, pa je še vedno ni odprlo. Nimam časa čakati, raje pogledam na meteo.si. Tam mi pa stran odpre v trenutku.