Slovenija
15137 ogledov

V Ljubljani zaprli dva zdravstvena domova

zdravstveni dom Ljubljana Saša Despot
Uporabnike ZD Polje in ZD Jarše so obvestili, da bosta ZD do nadaljnjega zaprta.

"V petek so začasno do nadaljnjega zaprti ZD Ljubljana-Polje in ZD Ljubljana-Jarše. Na njihovi spletni strani je sicer objavljeno, da so zaprti in da se obiskovalcem zahvaljujejo za razumevanje, ni pa pojasnila zakaj je do zaprtja prišlo," nam je pisala bralka. "Glede na to, da je v teh dveh ZD kar nekaj tisoč ljudi, ki imajo sedaj osebnega zdravnika v drugih zdravstvenih zavodih, bi bilo primerno, da se objavi tudi razlog zaprtja."

nova vlada RS Seznam ukrepov Slovenija Vlada bo danes sprejemala nove ukrepe

Razlog: reorganizacija dela

Pri ZD Ljubljana pojasnjujejo, da je zaradi trenutnih epidemioloških razmer potrebna reorganizacija dela, ob upoštevanju navodil, priporočil in ukrepov ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje. 

koronavirus COVID-19 Svet COVID-19: Zdravniki poročajo o nenavadnem poteku bolezni pri nekaterih bolnikih

"V enoti Moste-Polje smo centralizirali naše delo na lokacijah ZD Moste, Prvomajska ul. 5 in ZD Fužine, Preglov trg 14, o čemer smo javnost obvestili v petek," so nam pojasnili pri ZD Ljubljana. 

Dejavnosti zdravstvenega varstva predšolskih otrok in zdravstvenega varstva šolskih otrok in mladine so preseljene v ZD Moste, zdravstveno varstvo odraslih pa v ZD Moste in ZD Fužine. 

koronavirus Koronavirus Slovenija To so ukrepi, ki jih državi predlagajo sindikati

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • izy 14:09 23.marec 2020.

    Kje so pa sedaj vsi koncesionarji?!?! Vsi s Korono pojdite k njim, boste prej na vrsti!