Slovenija
2394 ogledov

V Ljubljano "zelo verjetno" tudi dubajska letalska družba

Flydubai EPA/ALI HAIDER
Dobri obeti za ljubljansko letališče, "zelo verjetno" prihaja tudi Flydubai.

Če gre verjeti napovedim predstavnika za prodajo Flydubai Jeyhuna Efendija za letalski portal Ex-Yu Aviation News, si lahko v Sloveniji "zelo verjetno" obetamo prihod novega letalskega prevoznika. "V naslednjem mesecu bomo razglasili nov komplet poletnih destinacij, kjer bodo številne evropske, še zlasti na jugu. O tem še ne morem govoriti, a nekatere, ki jih omenjate, kot sta Dubrovnik in Ljubljana, bi lahko bile v naši mreži," je dejal Efendi za omenjeni portal, ki neuradno navaja, da se Flydubai o morebitnem prihodu pogovarja tudi z več hrvaškimi letališči ob obali.

O prihodu omenjenega prevoznika se je špekuliralo in prizadevalo že dlje časa, še letos januarja so sicer povedali, da jih za zdaj v Ljubljano ne bo, a vedno iščejo možnost za širitev omrežja.

V januarju prihajajo tudi Nemci, ki uradno tega še niso potrdili ...

Poleg Flydubai si na Brniku že v začetku leta obetajo tudi prihod nemškega nizkocenovnika Eurowings, ki bo letel v Düsseldorf. Informacijo je zaenkrat potrdilo le düsseldorfsko letališče, ki je že objavilo spored, med tem pa so bolj skrivnostni na Brniku in pri nemškem prevozniku. V začetku tega tedna so nam namreč odgovorili, da so najhitreje rastoča letalska družba v Evropi, ki svojo mrežo širi tudi letošnjo zimo. "Nove destinacije oziroma frekvenčnost pa povečujemo na destinacijah, kjer vidimo priložnost za trajnostno rast in kjer obstaja povpraševanje na trgu," so nam odgovorili in pri tem zatrdili, da odločitve še niso bile dokončno sprejete ter se zahvalili za potrpljenje.

Komentarjev 1
  • JLPiccard 11:01 15.november 2017.

    bah flydubai, sem mislil da ba pisalo vsaje Emirates