Slovenija
38 ogledov

V Luki Koper bodo jutri delali

Zapora Luke Koper Bralka
Delavci v Luki Koper sicer vztrajajo pri svojem, da pa ne bi nastajala še večja škoda, bodo jutri delali osem ur z vsemi razpoložljivimi viri.

"Delavci smo zgroženi nad ignorantstvom in lažmi vlade. Odločeni smo vztrajati do konca. Pričakujemo, da bo pot še dolga. Ker smo družbo gradili sami in jo imamo za svojo, smo odločeni, da vam ne bomo dovolili, da jo vi uničite. Zato smo se z upravo družbe uspešno dogovorili, za dobrobit te družbe, da bo jutri delali 8 ur z vsemi razpoložljivimi resursi in sicer od 9h do 17h. Vztrajamo na odgovornosti vlade in ponovno pozivamo na dialog," so sporočili zaposleni v Luki Koper.

V Luki Koper danes so danes sicer že tretji dan vztrajali pri zapori pristanišča ter zahtevi po odstopu ministra za infrastrukturo Petra Gašperšiča ter državnega sekretarja Metoda Dragonje. Vodstvo družbe je po današnjem sestanku sporočilo, da ne more zagotoviti, da vlada ne bo uresničila načrtov o ustanovitvi pristaniške uprave. Minister za gospodarski razvoj Zdravko Počivalšek pa je upravo pozval k čimprejšnji odpravi blokade.

Preberite: Blokada že tretji dan, škoda vsak dan večja

Na predsednika vlade Mira Cerarja, ki je v soboto dejal, da ne pristaja na ultimate delavcev, so zaposleni naslovili pismo, v katerem so poudarili, da njihov glas ni glas ulice, huliganov ali tistih, ki bi želeli škoditi podjetju.

Preberite: Cerar: Na noben ultimat ne bom pristal

Z ministrstva za gospodarski razvoj pa so popoldne sporočili, da si minister Zdravko Počivalšek, potem ko je sobotni sestanek z vodstvom Luke padel v vodo, maksimalno prizadeva za takojšnjo odpravo blokade Luke Koper. Zato je po pooblastilu predsednika vlade Cerarja že stopil v stik s koprsko družbo in si prizadeva, da bi se v najkrajšem možnem času pogovoril z Matićem.

Komentarjev 22
  • Tupamaros 08:02 05.julij 2016.

    Če je to kar počnejo delo, posebej še, z dodano vrednostjo, sem jaz, ne letalo ampak letališče

  • mph 14:16 04.julij 2016.

    Moj odgovor nad tvojim skriva odgovore na vsa tvoja vprašanja glede BPD, zadolženosti in vsega ostalega .. tudi zapufanosti, ki je bila delčke današnje, itn itn itn. Tisto gospodarstvo je bilo super učinkovito. Ah, ja, zate je morda merilo "uspešnega ...prikaži več gospodarstvo" npr. ameriško predvidevam, kjer dnevno propadajo firme, kjer ima banka danes A na 99 potenco oceno, jutri pa objavi bankrot, pa da ne govorimo o tem, da so še vse svetovne krize nastale v tem čudežnem in učinkovitem gospodarstvu, kjer je vsako leto drama ali bo kongres odobril novo astronomsko zadolžitev ali se bo reskiralo ustavit okleščen državni aparat ... itn itn itn .... edine izjeme v svetovnem merilu so nekatere Severno Evropske države, kjer pa imajo praktično socializem (Nizozemska, Nemčija, Danska, ...) če gledamo izdatke za socialo in zaščito delavcev. Ali govorimo o čem drugem?

  • mrki 11:24 04.julij 2016.

    teb ni več pomoči , ti si totalno okužen s soci virusom - Venezuela naj ti bo podoživljqanje bivše Yuge.