Slovenija
3482 ogledov

V luksuzno stolpnico v centru Ljubljane prihaja diskontna trgovina

Stanovanjska stolpnica Situla Anže Petkovšek
Nenavadno: po Lidlu v prestižnem poslovno-stanovanjskem objektu Šumi zdaj v prestižni poslovno-stanovanjski kompleks Situla prihaja Eurospin.

Novico o odprtju nove poslovalnici v neposredni bližini centra glavnega mesta so za portal N1 že potrdili v Eurospinu. Diskontni trgovci Hofer, Lidl in Eurospin tako še utrjujejo svojo vlogo od prihoda na slovenski trg. Spomnimo, v zaključku lanskega leta nas je presenetila novica, da bo v (novem) luksuznem poslovno-stanovanjskem objektu Šumi začela obratovati poslovalnica Lidla

Tokrat se nova diskontna trgovina, ki slovi po nizkih cenah in omejeni ponudbi izdelkov, odpira v še enem luksuznem objektu, in sicer Situli. Gre za moderen stanovanjsko-poslovni objekt v centru Ljubljane, ki je bil zgrajen leta 2012. Kot ugotavljajo pri N1, so včasih diskontni trgovci gradili lastne poslovne objekte, namenjene prodaji, zdaj pa prodirajo vse bolj v središče mesta. Tako primat v centru prestolnici izgubljata Mercator in Spar.

Eurospinova poslovalnica bo za omenjeno italijansko podjetje že šesta v prestolnici. "Za odprtje poslovalnice v Situli smo se odločili zato, ker v tem delu Ljubljane še nimamo poslovalnice. Dobili smo ponudbo, in ker nismo dobili ustreznejše lokacije, smo jo tudi sprejeli," so za portal N1 pojasnili v Eurospinu.

Eurospin | Avtor: Eurospin Eurospin

Lidl med bolj agresivnimi 

V zadnjem času je v ostrem boju za poslovalnice narekoval Lidl. Kot že omenjeno, se je uspel prebiti v sam center Ljubljane s poslovalnico v Šumiju, pred kratkim pa so pri omenjenem podjetju odprli tudi poslovalnico v pritličju Rezidence Masarykove. Kmalu bodo na seznam dodali še sosesko Bellevue Living v Šiški, nasproti Hale Tivoli, dodajajo pri N1

Toda če je kdo pomislil, da je Eurospin z novo poslovalnico v Situli želel odgovoriti Lidlu, to v italijanskem podjetju zavračajo. "Sledimo svoji politiki, ki zasleduje čim boljšo pokritost in razpršenost po celotnem teritoriju," so za N1 odgovorili v podjetju. Prodajalna ne bo imela lastnega parkirišča, stranke pa bodo lahko parkirale v garažni hiši pod stavbo, seveda za omejeno časovno obdobje. 

Komentarjev 14
  • f4d96d516c2a19a64eb5bbd3583364a1023832f0 14:37 04.april 2023.

    Kje najdejo taka debilna imena: Bellevue Living. WT??!! In zakaj jim pristojni to dovolijo? A imamo Zakon o rabi slovenščine res samo za okras, da se celo državni organi sami požvižgajo nanj? Pa pod Golovcem Devana Park. Kakšna Devaba, kwa ...prikaži več je to?? Big Bwana? Čisto nobene zveze nima z lokacijo ali čemerkoli drugim. A se ne sliši 100x lepše Hradeckega soseska, pa še vsi bi vedeli, kje je to. Da ne omenjam Anderličevega Šraufenburg willa. Glede na to, da je podrl enega od še zadnjih dveh Kolizejev,

  • lojs 14:21 04.april 2023.

    kaj je motiv teh levičarjev, da tako vlačijo te migrante v to državo? ... ne vem a je to kakšna zarota, oz, neka komanda od ne vem ... če nekdo resno pogleda strukturo, je taka politika odprtih meja wellcome že ...prikaži več res ena huda zarota ... kdo je to naročil, da uničijo slovenijo?

  • Soljatar 14:17 04.april 2023.

    ne razumem kaj naj bi bilo tukaj nenevadnega,?..., lokacija Situle še zdaleč ni prestižna ali ugledna,...na eni strani železnica na drugi pa eno najbolj prometnih križišč v LJ in grdi bloki... Eurospin je skratka za to lokacijo kar primeren, gleda ...prikaži veča na gostoto poselitve pa jim strank sigurno ne bo primanjkovalo.