Slovenija
1779 ogledov

V Mariboru bodo izvedli kadrovske menjave

Policist Boštjan Tacol
Generalna direktorica policije Tatjana Bobnar je napovedala "potrebne organizacijske in kadrovske spremembe" na mariborski upravi.

Po razkritju afere o vožnji vodje mariborskih kriminalistov pod vplivom alkohola je generalna direktorica policije Tatjana Bobnar opravila razgovor z direktorjem Policijske uprave (PU) Maribor Danijelom Lorbkom, so sporočili iz policije. Na mariborski upravi bodo tako v kratkem izvedli "potrebne organizacijske in kadrovske spremembe". S tem želijo "zagotoviti ustrezne pogoje za učinkovito delo na mariborski upravi". 

Vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Robert Munda je danes za Radio Maribor potrdil navedbe medijev, da so ga policisti v petek oglobili zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Dogodek je obžaloval in dodal, da ne beži pred odgovornostjo. Munda je povedal, da je prekršek storil izven delovnega časa. Postopek je bil po njegovih besedah izpeljan korektno, globo pa je že poravnal.

Zoper omenjenega uslužbenca je direktor Policijske uprave Maribor Danijel Lorbek sprožil notranjevarnostni postopek. Kot so dodali na policiji, bo prav tako predvidoma izpeljan disciplinski postopek.

nov policijski avto Napihal Slovenija Šefu kriminalistov 900 evrov globe in 16 kazenskih točk

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.