Slovenija
3 ogledov

V nekaj letih 200 ljudi manj

Ljubljanska opozicija z delom ljubljanskega župana Zorana Jankovića ni zadovoljn Žurnal24 main
V Javnem holdingu Ljubljana se obetajo spremembe. Podjetja bodo imela skupne podporne službe, v nekaj letih pa naj bi službo izgubilo dvesto ljudi.

Do 1. januarja bodo na Javni holding Ljubljana (JHL) iz štirih podjetij prenesli službe za javna naročila in pravne službe. Ti dve službi bosta na JHL zaposlovali 27 ljudi, kar pomeni, da tu ne bo zmanjšanja števila zaposlenih. Do leta 2010 bodo na JHL prenesli še druge “podporne” službe.

 

Podpisali z Ultro

Enotna mestna kartica. MOL je v ponedeljek s podjetjem Ultra podpisala pogodbo za projekt Enotna mestna kartica, vredno 3,6 milijona evrov. V šestih mesecih mora projekt zaživeti, zlasti sistem mestnih avtobusov in personaliziranih kartic mora biti preizkušen do 1. septembra. Vsi terminali, teh bo 500, pa takrat še ne bodo delovali.

Strateški holding
Podjetja JHL bodo imela skupne kadrovsko, računovodsko, piarovsko, vzdrževalno in druge službe, vključno z nadnadzorom. Te službe bosta uporabljali tudi izločeni podjetji Žale in JPT. Zdaj na omenjenih področjih dela okoli 400 ljudi, kar je 15 odstotkov vseh zaposlenih v JHL. Kot je dejal župan Zoran Janković, se polovica zaposlenih podvaja, po končani reorganizaciji naj bi jih bilo torej za polovico manj, a se bo to zgodilo "čez leta". Odpuščanja bodo "mehka" – tistih, ki bodo odšli sami ali se upokojili, ne bodo nadomestili. Tako imenovani model strateškega holdinga, ki ga vzpostavlja Mestna občina Ljubljana (MOL), pomeni, da do tri četrtine podpornih procesov izvaja matična družba, podjetja pa predvsem temeljne delovne procese in službe, kot so prodaja in trženje ter vodenje investicij, je včeraj pojasnila direktorica JHL Zdenka Grozde. Podjetja imajo tudi razmeroma samostojno vodstvo.

Od 3. oktobra je objavljeno tudi javno naročilo za izvajalca, ki bo izdelal in implementiral model strateškega holdinga. Pri izdelavi tega projekta bodo šele vedeli, koliko zaposlenih bo preveč. Župan je tudi dejal, da ga decembrska okrasitev mesta ne skrbi: "Podjetje Javna razsvetljava lahko reče da ali ne, vse luči pa so naše." Če bo JR odklonila sodelovanje, bo MOL poiskala drugo rešitev.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.