Slovenija
4855 ogledov

V nevarnem križišču spet počilo

Prometna nesreča
1/2
sobotainfo.com
Omejitev je 70 kilometrov na uro, a se je vozniki ne držijo.

Včeraj nekaj po 11. uri sta izven naselja Sebeborci trčili osebni vozili, pri čemer so se tri osebe poškodovale. Posredovali so gasilci PGD Murska Sobota, ki so iz razbitin rešili dve ukleščeni osebi.

Po poročanju portala sobotaninfo.com je do nesreče prišlo v križišču državne ceste 232, ki povezuje Gornje Petrovce in Martjance s stransko, lokalno cesto, ki povezuje Sebeborce in Puconce. "Omejitev v samem križišču je sicer 70 kilometrov na uro, a vozniki se je zaradi ravne ceste in dobre preglednosti velikokrat ne držijo, prav tako ne upoštevajo prednostne signalizacije," poroča portal.

Že pred leti je občina Moravske Toplice križišče želela preurediti v krožišče, a posluha odgovornih za takšno rešitev takrat ni bilo. Črno točko so skušali urediti s pomočjo zvočnih zavor, ki pa želenega učinka niso prinesle.

Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo je križišče pred časom le uvrstila v plan investicij, zgradili naj bi krožišče. Projekt je pripravljen, poteka recenzija projekta in postopki za pridobitev zemljišč. Dela naj bi se začela že letos, skupna vrednost investicije bo skoraj 700 tisoč evrov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice