Slovenija
22 ogledov

V Pinusu tli negotovost

Jurij Pogačar Irena Herak/Finance
Zaskrbljeni. Sindikat opozarja na slabo stanje v podjetju in strah zaposlenih. Uprava miri, da plače bodo.

“Delavci smo zaskrbljeni. Strateškega partnerja in z njim svežega kapitala ni, vse glasnejša pa so namigovanja, da bo podjetje pristalo v prisilni poravnavi,” je za Žurnal24 pojasnil Boris Brodej, predsednik sindikata v raškem podjetju Pinus tovarna kemičnih izdelkov (TKI).

Kot je dodal, se več kot 120 delavcev boji za zaposlitev, saj naj bi bilo po njegovih podatkih ogroženo tudi izplačilo plač za november. Brodej s prstom kaže predvsem na lastnika Igorja Jurija Pogačarja, ki naj bi zaposlenim obljubil novega strateškega partnerja, vendar “od tega ni bilo nič”. Brodej je še dodal, da se “v zadnjih letih v tovarno ni vložil niti evro”.

Uprava: Prisilka ni v igri

Igor Stojanovski, predsednik uprave Pinusa, ki je na tem mestu zamenjal Aleksandra Svetelška, je za Žurnal24 zanikal, da naj bi se podjetje pripravljalo na prisilno poravnavo. “Naslednja plača bo izplačana redno,” je dejal in potrdil, da imajo v podjetju likvidnostne težave zaradi “zamud plačil kupcev, ki pa jih sproti rešujejo”. Dodal je, da seznama presežnih delavcev nimajo pripravljenega in da bodo, če bodo tržne razmere to dovoljevale, število zaposlenih ohranili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.