Slovenija
24 ogledov

V SDS zanikajo, da se skrivajo za organizacijo protestov

2. Vseslovenska vstaja v Ljubljani Saša Despot
"SDS ni organizator zborovanja, se ga pa bo z veseljem udeležila, ker menimo, da Zbor za republiko odpira prave teme za razpravo," so odgovorili na včerajšnje očitke odbora t.i. tretje vseslovenske ljudske vstaje.

Včeraj smo pisali, da bosta na kulturni dan v Ljubljani potekala dva shoda. Enega bo organiziral Zbor za republiko, na isti dan pa bo tudi tretja vseslovenska vstaja. Odbor t.i. tretje vseslovenske ljudske vstaje je v svojem sporočilu za javnost izrazil zaskrbljenost, ker naj bi shod pod krinko Zbora za republiko dejansko organizirala SDS.

Za pojasnilo in odgovor na vprašanje ali to drži, smo že včeraj zaprosili SDS.  V sporočilu za medije so danes zanikali navedbe odbor t.i. tretje vseslovenske ljudske vstaje. "SDS ni organizator zborovanja, se ga pa bo z veseljem udeležila, ker menimo, da Zbor za republiko odpira prave teme za razpravo. Obenem pozdravljamo pristop Zbora za republiko, ki zborovanje organizira odgovorno, v skladu z zakonom in tako že s tem aktom izraža spoštovanje do pravne države."

Hkrati pa obžalujejo in obsojajo sovražno govorico ter neresnične obtožbe v sporočilu
samozvane "ljudske vstaje". "Iz govorice v sporočilu izhaja, da ne gre za nobeno ljudskost, temveč za skrajnosti, ki jih je slovenski narod v novejši zgodovini znal obvladati z razumom in demokratičnimi procesi ter instrumenti. In tako bo tudi tokrat," so še zapisali.

Komentarjev 30
  • dragec 12:25 28.januar 2013.

    Narobe, kličem na mirno debato

  • Stolp 21:53 27.januar 2013.

    Je bilo pred mestno hišo v LJ par tisoč ljudi? Ne, bogih 200. Udrihanje čez zokija je samo maska, da zgleda res proti vsem. Drugače pa se ve da je edin cilj: Janez Janša! Če ga sedaj uspe levici skiniti ...prikaži več bodo protesti čudežno potihnili.Kje so protesti pred pisarno glavnega dona iz murgelj? Pred sodno palačo(tam so glavne barabe)? Množični protesti pred mestno hišo v LJ?Mateja, verjame vam samo še nekaj tisoč ljudi, ki poleg vas, ki ste plačani pride še na proteste. In noben drug! Ko pa se bo enkrat pred mestno hišo v LJ ali pred sodno palačo zbralo par tisoč ljudi, pridem pa tudi jaz!

  • Mateja Bregar 18:56 27.januar 2013.

    dej kranjica ne bluzi dejgovorilo se je tako čez velikega vodjo (beri janez janša) kot tudi čez zorana (veliko je bilo transparentov zoki spoki), samo da nekateri očitno vidijo samo kar jim paše