Slovenija
20 ogledov

V Šentpavlu medved poškodoval čebelje panje

Medved v Iški D. H.
V naselju Šentpavel v občini Ljubljana so ponoči opazili medveda, ki je poškodoval več čebeljih panjev. Na kraj je takoj odšel član intervencijske skupine za hitro ukrepanje.

Medveda so opazili ob 1.43, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje. Na kraj je odšel član intervencijske skupine za hitro ukrepanje v primeru ogrožanja življenja ljudi in premoženja po velikih zvereh ter policisti.

Zadnje tedne smo že večkrat poročali o medvedih, ki so bodisi zašli v naselja ali pa je napadel človeka. 5. junija smo tako v Iški opazili medveda, ki se je sprehajal po cesti in se posvetil bližnjemu smetnjaku. Konec maja pa smo poročali o medvediu, ki je na Igu napadel moškega, ki je bil na sprehodu s svojim psom.

Kaj storiti, če srečate medveda?

- Izogibajte se sunkovitim gibom, najbolje je da obstanete. Običajno se medvedje takrat umaknejo. Lahko se tudi počasi premikate nazaj, a brez hitrih gibov.

- Nikar ne tecite ali plezajte na drevo, saj so medvedje odlični plezalci in hitri (dosežejo lahko hitrost do 50 kilometrov na uro).

- Stečete lahko šele, ko vas medved ne vidi več.
Medvedje napadejo le, če se počutijo ogroženega, ne pa ker bi človeka videli kot plen.

- Če se medved postavi na zadnje noge, to še ne pomeni, da bo napadel. Običajno želi potencialnega napadalca le prestrašiti.

Komentarjev 2
  • zic 08:44 24.junij 2012.

    hudaaaaaa, ha ha ha

  • Lavdan 08:38 24.junij 2012.

    Ali medvedje poznajo tale vaša navodila, ker drugače lahko pride do nesporazuma.