Slovenija
6513 ogledov

V Španiji odkrili Slovenca, povezanega z mafijo

Španska policija Profimedias
Iskanega Slovenca so odkrili povsem po naključju.

V Španiji so v preiskavi manjše prometne nesreče, ki se je januarja zgodila v Granadi, izsledili 63-letnega slovenskega državljana, ki ga je italijansko pravosodje iskalo zaradi domnevnih povezav z mafijsko združbo 'Ndrangheta v Lombardiji. Moškega so aretirali, danes poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Po navedbah virov blizu preiskovalcev se je preiskava začela na podlagi ugotovitev španske policije o nesreči, v kateri je avtomobil trčil v motorno kolo, ki se je ustavilo pred semaforjem in ga je odbilo v kombi pred njim. Trčenje za udeležence ni imelo resnih posledic, pozornost policistov pa je vzbudil pobeg voznika avtomobila, ki je ob trčenju izgubil registrsko tablico.

Vozilo so čez nekaj dni izsledili, 19. januarja pa ob njem prestregli moškega. Ob identifikaciji in po preiskavi se je izkazalo, da gre za slovenskega državljana, za katerega so v Italiji izdali nalog za prijetje in je med drugim osumljen povezav z mafijsko združbo, izsiljevanja, nezakonitega nošenja orožja in vpletenosti v mednarodno trgovino z mamili.

Moškega so aretirali, španski pravosodni organi pa še niso potrdili, ali je bil že izročen italijanskim oblastem, še poroča Ansa.

Senidah Krute podrobnosti Magazin Kriminalni klan želel znano Slovenko politi s kislino ladja zaseg kokaina pri Kanarskih otokih Velik zaseg Svet Na ladji tihotapili 4,5 tone kokaina Obup Svet Svet Španci tako brutalno izkoriščali ukrajinske begunce

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
 • Avatar Mehičanka76
  Mehičanka76 01:56 03.februar 2023.

  Slovenci poštenjakarji! Ha ha ha,,,,,!!!!

 • Kmodri 22:09 02.februar 2023.

  V Sloveniji je politika, ki deluje na mafijski način.

 • kapibara1 20:22 02.februar 2023.

  NIČ čudbnga.. Čuđno bi buli, če bi bila Mafija povezana s Slovencem...

Sorodne novice