Svet
3001 ogledov

Španci tako brutalno izkoriščali ukrajinske begunce

Obup EPA
Tolpo je razkrinkala in razbila španska policija.

Španska policija je danes sporočila, da je razbila tolpo, ki je upravljala tri nezakonite tobačne tovarne, v katerih so zaposlovali Ukrajince, ki so pred rusko invazijo pobegnil v Španijo. Ukrajinci so živeli v slabih razmerah, bili so natrpani v nastanitvenih objektih tovarn, so navedli.

Združba naj bi tihotapila "velike količine" tobaka, ki so ga predelovali v ponarejene cigarete, ki so se prodajale po Španiji in sosednjih državah, je v izjavi navedla policija. Tovarne, ki se nahajajo v severni vinorodni regiji La Rioja, v Sevilli na jugu in Valencii na vzhodu, so uporabljale "napredno tehnologijo" in so lahko proizvedle 540.000 škatlic cigaret na dan.

V racijah po državi so aretirali 27 ljudi v okviru preiskave, ki jo je španska policija izvedla s pomočjo evropske policijske agencije Europol. Zaplenili so deset ton tobaka in okoli 3,5 milijona zavojčkov cigaret, vrednih 37,5 milijona evrov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kot so še sporočili, je skupina zaposlovala Ukrajince, ki so se nezakonito preselili v Španijo ali pa so zakonito vstopili v državo in iskali zatočišče pred vojno. Ukrajinci so živeli v tovarnah, "natlačeni v montažnih modulih, ne da bi zapustili objekte, da jih ne bi odkrili, in delali dolge ure", izjavo policije povzema AFP.

Vodje tolpe so prali velike količine denarja in živeli razkošno življenje v prestižnem turističnem letovišču Marbella na obali Coste del Sol, je še navedla policija.

Dnipr, Ukrajina Vojna Svet Putinov prijatelj resno zagrozil svetu Švedska Svet Svet Švedska: Grozljiva statistika. Oblasti močno zaskrbljene.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • kapibara1 17:43 23.januar 2023.

    Ma ni panike.. toti so "sića".. Kolko le ukriji izkoriščajo države gostiteljice.. pa jim državljani, radi BEDASTEGA zakona, nič ne moremop. Naj rintajo- "Delo osvobaja"

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 05:48 23.januar 2023.

    Sedaj ste se z Ukrajinci zbudili, pa že dolga leta delajo po plastenjakih in njivah EU migranti v razmerah, ki so suženjske..Ampak za one se nihče ne sekira, niso "prave barve"..

  • smoljo 22:23 22.januar 2023.

    Hm ocitno rojaki v španiji ,po domače nategvali svoje rojake ....pri nas ukri ziher ne delajo,majo prevec denarja in glej ga zlomka tudi vse zastonj ....