Svet
10550 ogledov

Putinov prijatelj resno zagrozil svetu

Dnipr, Ukrajina Epa
Znani Putinov prijatelj in zaveznik omenil "globalno katastrofo".

Predsednik spodnjega doma ruskega parlamenta Vjačeslav Volodin je danes opozoril, da bi nadaljnje zahodne dobave orožja Ukrajini pripeljale do "globalne katastrofe". Rusija bi v primeru, da bi zahodne zaveznice Kijevu dobavile orožje, ki bi ga uporabili za ponovno zavzetje ozemelj, uporabila še močnejše orožje, je napovedal.

"Dobave ofenzivnega orožja režimu v Kijevu bi vodile v globalno katastrofo," je na družbenem omrežju Telegram zapisal Volodin.

Napovedal povračilne ukrepe

Vodja ruske dume je dal jasno vedeti, da bi Rusija napade na ukrajinska ozemlja, ki si jih je Moskva nezakonito prisvojila, obravnavala kot napad na svoje ozemlje, poročajo tuje tiskovne agencije. Če Washington in države Nata pošljejo orožje Ukrajini, ki bo uporabljeno "za napade na mesta ali poskuse zavzetja naših ozemelj", bi to izzvalo "povračilne ukrepe z uporabo močnejšega orožja", je zapisal Volodin na svojem kanalu na Telegramu.

Volodin je predstavnike ZDA, Nemčije, Francije in drugih evropskih držav opomnil, naj se zavedo "odgovornosti do človeštva". Washington in Bruselj s svojimi odločitvami vodita svet v "uničujočo vojno", je posvaril. Zapisal je tudi, da je rusko orožje tehnološko boljše in da bi se zato dobava ofenzivnega orožja Ukrajini lahko končala s "tragedijo svetovnih razsežnosti", poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Argumenti ne zdržijo, je izpostavil

Kot nevzdržne je označil argumente, da jedrske sile doslej niso uporabile orožja za množično uničevanje v lokalnih konfliktih. To je po njegovem mnenju zato, ker se te države niso soočile s situacijo, ko bi obstajala grožnja varnosti njihovih državljanov in ozemeljski celovitosti države, je dejal Volodin, ki velja za zaveznika ruskega predsednika Vladimirja Putina.

Zahodne zaveznice so ta teden napovedale novo milijardno vojaško pomoč Ukrajini, vendar se niso uspele zediniti glede dobave bojnih tankov leopard, za katere prosi Kijev, saj vlada v Berlinu temu za zdaj še vedno nasprotuje. Nemčija mora namreč kot proizvajalka odobriti vsak izvoz leopardov, tudi iz drugih držav, ki te tanke uporabljajo.

ruski tank Doneck Fronta Svet Britanci o zatišju, medtem pa močan sunek Rusov Hrvaško morje Svet Svet Huda sramota Hrvaške pred mednarodno skupnostjo. Zaradi tega že dve razrešitvi. Vladimir Putin, pravoslavna velika noč v Moskvi Svet Zelenski: "Nisem prepričan, da je Putin še živ"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 83
 • Jernej65 11:56 23.januar 2023.

  Ne vem kaj zahod cinca in čaka in ne udari nazaj bolj odločno. Prej ko bodo tega zmešanega rablja onesposobili prej bo mir. Če se zahod sploh ne bi odzval, bi Putko že lomastil po nemški in finski meji ter preko nje.

 • Avatar Ajda Virant
  ajda0 20:59 22.januar 2023.

  Ali veste kako velika je bila Rusija leta 1500 ? No od takrat dalje vsako stoletje napovedujejo vojne in se igrajo okupatorja od Poljske do Sibirije. Elita bogati ljudstvo pa strada in umira. Rusi grozijo sosedom celo zgodovino, se iz ...prikaži več časov ko ni bilo ne USA in ne Nata!

 • Avatar Antikrist3
  Antikrist3 20:57 22.januar 2023.

  Rusi, udarite z vso močjo in Ukrajino zravnajte z zemljo! Ukrajinski nacisti nimajo pravice do življenja!