Slovenija
73522 ogledov

V teh krajih so se okužili Slovenci, ki so dopustovali na Hrvaškem

Zrće, Pag Profimedias

Portal necenzurirano.si je danes objavil podatke o okužbah tujih turistov na Hrvaškem. Ti kažejo, da se je med 7. julijem in 17. avgustom ni okužil nihče od slovenskih državljanov, ki so julija in avgusta dopustovali v Istri in na Kvarnerju.

Kot podatke evropskega sistema za opozarjanje in odzivanje o okužbah tujih turistov na Hrvaškem, ki jih je hrvaška vlada zajela v zadnjem poročilu o epidemiološkem stanju v državi, navaja portal, se je v tem obdobju na Hrvaškem okužilo 52 turistov iz Slovenije. Vsi z izjemo enega so se okužili v Novalji na Pagu, eden pa v Makarski.

Številke bodo višje

Število aktivnih okužb v zadnjih dneh v Sloveniji narašča. V Sloveniji so v petek ob 1203 testiranjih potrdili 43 okužb z novim koronavirusom. Po besedah ministra Tomaža Gantarja je tudi v prihodnje pričakovati večanje števila dnevno potrjenih okužb, in sicer zaradi vračanja Slovencev z dopusta na Hrvaškem, ki jo je Slovenija uvrstila na rdeči seznam.

Covid-19 v Srbiji Nova raziskava Zdravje Covid-19: Tako si sledijo simptomi, precej drugače kot pri gripi

Hrvaška je na rdečem seznamu od včeraj ponoči, kar pomeni 14-dnevno karanteno po vstopu v Slovenijo. Tisti, ki so še na Hrvaškem, se lahko brez karantene vrnejo do ponedeljka do polnoči. Na ministrstvu upajo, da dopustniki ne bodo čakali do zadnjega trenutka.

Prometnoinformacijski center medtem opozarja, da je zaradi uvedbe karantene ob vrnitvi s Hrvšake  ta konec tedna pričakoti gnečo na mejnij prehodih. Za zdaj še ni daljših kolon,  Do 30 minut vozniki čakajo za vstop na Jelšanah in Gruškovju, na Gruškovju toliko tudi za izstop.

Zastoji Slovenija Kolona dolga že 7 kilometrov, policija opozarja dopustnike iz Hrvaške

Pred Karavankami je sedemkilometrska kolona vozil na avstrijski strani.zaradi uvedbe karantene ob vrnitvi s Hrvaške. Do 30 minut vozniki čakajo za vstop na Jelšanah in Gruškovju, na Gruškovju toliko tudi za izstop. Pred Karavankami je šestkilometrska kolona vozil na avstrijski strani.

 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • cvetko 06:08 23.avgust 2020.

    Nate gujejo nas kod ovčke,z nami pometajo kot jim paše. Zapirajo in odpirajo sigurno imajo voluharji koristi od tega.

  • Avatar Lissiolla
    Lissiolla 01:24 23.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.Sextis.fun

  • Gandolf 21:09 22.avgust 2020.

    Nateguni v hrvaski vladi in upravi so dobro vedeli kje nastajajo żarišča in kljub opozorilom iz drugih držav niso storili nič pravočasno. Sedaj naj javnosti to priznajo in sprejmejo odgovornost.